muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Una altra Diada

Dissabte vaig anar a la Diada de l'Obra Cultural Balear, enguany sota el lema de "Mallorca m'agrada".
La veritat és que vaig passar ben molt de gust de ser-hi. Les activitats que s'hi desenvoluparen foren vistoses, interessants, espectaculars i alguna, fins i tot, ben saborosa, com el tast de crespells amb la forma de l'illa de Mallorca. El manifest, molt bé. I els discurs de Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear, va ser molt encertat i el de Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, em va aixecar els pocs cabells que tenc de punta, em va electritzar i em va indignar per tot allò que els fa patir el Govern de Francisco Camps amb el tema de la recepció de TV3, fins al punt que vaig decidir adquirir un dels seus bons per ajudar-los a pagar la multa de 800.000 € que els varen imposar pel simple fet de mantenir els repetidors perquè la gent que volgués pogués veure TV3. Uns repetidors que s'havien comprat gràcies a les aportacions voluntàries de 150.000 valencians.

Enguany, l'OCB ens va voler recordar que el futur d'aquesta Mallorca que ens agrada es troba dins les nostres mans. Amb la nostra actitud, el nostre comportament diari i, ara que tenim unes eleccions ben a prop, el nostre vot, podem decantar la història cap a un o un altre vessant. Si els mallorquins realment estimam Mallorca, si ens agrada Mallorca, no hem de permetre que ens l'espatllin. No hem de voler que ens malmetin més el paisatge ni que ens tornin enrere drets lingüístics i socials adquirits amb molt d'esforç de molta de gent.

Aquest diria jo que va ser el missatge més important de la Diada i, de fet, de tota la campanya "Mallorca m'agrada". Un crit d'atenció cap a tots aquells que diuen que estimen Mallorca perquè la seva estimació no sigui merament contemplativa, sinó que sigui un amor actiu. Cal ser coherents amb el nostre amor i demostrar-ho amb fets i paraules. No podem dir que estimam Mallorca al mateix temps que en menyspream alguns dels trets més emblemàtics. No es pot estimar Mallorca i quedar impassibles davant la destrucció del seu paisatge. No es pot estimar Mallora i deixar que minoritzin la seva única llengua pròpia, el català. No es pot estimar Mallorca i menysprear una part dels seus habitants. No es pot estimar Mallorca i quedar indiferents davant els qui han ficat la mà al calaix i han buidat les arques públiques dels doblers de tots els mallorquins.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris