algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Arribar al fons de tot

Si es confirmàs una trama de corrupció política vertebrada entre els executius del Partit Popular al País Valencià, les Illes Balears i Madrid, significaria que dins del PP hi ha hagut una xarxa de crim organitzat dedicada a espoliar els ciutadans. Ja no es tractaria de casos aïllats, de polítics que han caigut en la temptació de fer-se un sobresou embutxacant-se els doblers de tots. Seria una organització criminal paral·lela al partit amb tentacles a tot arreu.
El procés judicial del cas Gürtel no s'ha acabat -i molt que durarà-.

Caldrà veure si condueix a res ferm o si és capaç de descartar que aquesta xarxa hagi existit mai. Mentrestant, alguns dels presumptes implicats continuen governant al País Valencià. Sigui com sigui, els noms de companyies que es repeteixen una vegada i una altra com a mínim fan sospitar. I els contractes públics a empreses que després encarreguen feines als negocis dels responsables polítics que els han adjudicat els concursos fan olor de podrit.

La qüestió ja no és tan sols saber si hi ha hagut corrupció i manca d'ètica sinó, sobretot, si ha estat el cas, descobrir si ha estat sistemàtica. Hem de tenir clar si hi ha hagut cap xarxa així per aprendre com ha estat possible. I si no s'arriba al fons de la qüestió, del tot, potser caldrà que ens preguntem si les institucins que tenim no han caducat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris