cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

La sentència de l'Estatut català

La retallada del TC és una humiliació per al poble del Principat. Vénen moments de contundència i fermesa

Un Tribunal Constitucional qüestionat i dividit anul·là ahir 15 articles de l'Estatut reformat de Catalunya, en declarà 35 més com a interpretables i llevà força jurídica a la declaració de Catalunya com a nació. És un cop molt dur per al Principat i també per a altres governs autonòmics que han impulsat la reforma dels seus estatuts, com és el cas de les Balears.

És comprensible que el PP, una força de cada cop més indissimulats tics centralistes, hagi empès fort per desnaturalitzar el text. El que ja és més mal d'entendre és que el Govern Zapatero, que ha donat ales a les reformes estatutàries, hagi de veure la retallada que es fa a Catalunya, on el seu president, el socialista Montilla, no amagava anit la decepció.

Els compromisos polítics s'assoleixen per dur-los fins al final, no per amargar-se darrere les retallades i intentar justificar-les en el darrer moment. Vénen moments de contundència i fermesa al Principat, per cert a les portes d'unes eleccions. Catalunya no pot passar per aquesta humiliació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Llorencet, fa mes de 10 anys
A Catalunya no es deixaran humiliar tan fàcilment.
Valoració:3menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
Grimalt, el primer que has de fer, amb aquest cognom, és escriure en mallorquí (català de Mallorca) Si ho vols fer en castellà tens diaris en aquesta llengua. No fa falta que compareguis per aquí a empipar.

Fa 50 anys, i abans, eren una aclaparadora MAJORIA els qui volien la independècia. Fins i tot es proclamà l'Estat Català. L'Exèrcit ja saps que en va fer.

I ara ens contes romanços de minories? Damunt que em donat de menjar a mitja Andalusia, Extremadura, Múrcia i part de Castella, ara són aquests els que decideixen si som o no som. Vés a porgar fum, plis.
Valoració:5menosmas
Per Sindrom d'Estocolm, fa mes de 10 anys
Jose Manuel Grimalt, es clar que penses que som MINORIA. Si pensasis que som MAJORIA estaries del nostre costat. Quan sigem un pais, tu seras mes catala que es altres !!
Valoració:6menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 10 anys
Jo esper d'assegut la valoració que farà en López Tena: el que diguin els altres em deixa fred.
Valoració:1menosmas
Per Adéu, Espanya, fa mes de 10 anys
Cada dia m'estim més Espanya. M'estim més tenir-la enfora i oblidada.
Valoració:8menosmas
Per JOSE MANUEL GRIMALT, fa mes de 10 anys
Venga menos indignaciones y fantochadas...el estatut no lo fueron a votar ni la mitad de catalanes.Donde se ha visto que una region dentro de un pais se proclame nacion, venga ya hombre...a preocuparse de las cosas importantes de verdad minoria (SI, MINORIA...)
Valoració:-28menosmas
Per Indignat, fa mes de 10 anys
Fa estona que Espanya ens ha declarat la guerra. Ara l'únic que ha fet es ratificar-ho. No sé quines feines hi tenim a l'Estat Espanyo: contínuament ens compixen i ens caguen a sobre.
Valoració:13menosmas
Per Xesca, fa mes de 10 anys
I erc encara està satisfeta d'haver impedit, per dues vegades, que els més votats (nacionalistes no espanyols) accedissin a la Generalitat?
Valoració:11menosmas
Per Pere Barceló Barceló, fa mes de 10 anys
Quins prebots!
Creia que els qu donaven credibilitat als tribunals, siguin de la categoria que siguin, els venia de la voluntat dels pobles. però, NO; estan tan per damunt que pels components del TC, això no deu pesar res
Valoració:6menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
La setencia hauria estat pitjor si Ciu no tengués, en aquests moments, uns resultats boníssims a les enquestes.

La sentència, de tota manera, se'n refot de la sobirania popular catalana, que havia donat TOT el suport al text.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris