algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Ha parit

Ha parit el Constitucional i, malgrat l'eterna gestació, la criatura neix amb totes les seqüeles dels prematurs. L'Espanya real si no és com aquest tribunal s'hi acosta molt i la innocent creença d'una altra societat, molt més plural i solidària, s'esmicola del tot. Només hi ha una manera de ser espanyol i no hi caben diferències. Ara només serà una qüestió de temps i de correlació de forces demogràfica que una Ibèria aglutinadora esdevengui una idea caduca per impossible. Res que a escala superior, europea, no s'hagi vist amb dura evidència: tornen els nacionalismes on s'hi arreceren els mediocres i s'hi fan forts al darrere dels sentiments més primaris.

No tenim el lideratge per anar més lluny, per contrarestar les pors atàviques del diferent i el cofoisme confortable de la tribu. Tot junt, el fracàs d'una Espanya plural i d'una Europa unida en la diferència no albira res de bo, perquè és tornar arrere molts dels avenços aconseguits a força de cultura democràtica, per molt que el PSOE ens vulgui fer creure que ha guanyat l'Estatut perquè el PP només ha aconseguit el 10% del que volia. Patètic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Malentenent, fa mes de 10 anys
Si això, Joan de Balàfia, era el que volia dir Ferran a l'article, hi estic d'acord. Gràcies per l'aclariment.
Valoració:1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Malentenent: es nacionalistes ho són bàsicament es espanyols, igual que es racistes ho són bàsicament es blancs i sexistes ho són bàsicament es hòmens. Oposar-mos an es nacionalisme (se sobreentén, a s'espanyolisme), a que t'expoliïn i t'obliguin a usar a sa teua terra sa llengua des invasors, no és nacionalisme, és antinacionalisme, és resistència nacional, és democràcia
Valoració:1menosmas
Per Humiliat, fa mes de 10 anys
No ha parit: com sempre, ha malparit.
Valoració:4menosmas
Per Miquel Desmestre, fa mes de 10 anys
...i ARA, QUÈ?
Uns discursos dels representants politics de torn dient que estan molt enfadats, el mateix al parlament català i una manifestació al carrer per part de la ciutadania...
..I s'ha acabat?!?
Te mala ferida, el nacionalisme.
Fa falta una r-evolució per evolucionar o evolucionar per fer una r-evolució.
El que està clar és que Espanya (la meseta i voltans) no ha canviat gens ni mica des de l'edat mitjana. I no volen canviar...hi tenen massa a perdre, i crec que ho saben,

Valoració:-1menosmas
Per Malentenent, fa mes de 10 anys
Una cosa no acab d'entendre: què vols dir amb això que darrera els nacionalismes s'hi arreceren i s'hi fan forts els mediocres? Que tots els nacionalistes són uns mediocres aprofitats?
Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
El franquisme sociològic passà a el PSOE.
Basta consultar el curriculum dels socialistes per veure de on provenen.
Per exemple, un general que bombadetjar Barcelona a el segle XIX ès un antepassat den Zapatero.
En Franco era de família republicana i socialista.
Els dictadors i semblants sempre provenen de lo que se diu esquerrans.
Valoració:10menosmas
Per Berenguer, fa mes de 10 anys
si en morir Franco s'hagués seguit un procés de regeneració democràtica com el que es va fer l'Alemanya de posguerra, avui la gent no aclamaria l'ideari hereu del feixisme que ostenta el PP.

Si mirau els llinatges dels generals que anaren amb Franco durant la seva dictadura, veureu que es repeteixen avui arreu dels llocs més importants del PP.

Aleshores, quina esperança queda que aquesta gent que ha mamat de l'Alzamiento nacional, tengui la més mínima intenció de voler ser demòcrates, plurals, tolerants.

Mai no han hagut de retre comptes pels 40 anys de patiment humà a què sotmeteren el nostre país, ens titllaren de cans per parlar català, ens pegaren pallisses i condemnaren al garrote vil fins el darrer dia.

I mai no han hagut de pagar per tot això.

Què n'esperàveu?
Valoració:7menosmas
Per Antifeixista, fa mes de 10 anys
Extraordinari, Ferran! Gràcies!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris