cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Il·lusions i decepcions

M'agrada. Llorenç Serra Ferrer té un projecte per al Reial Mallorca més enllà de la piloteta. Pretén convertir la Societat Anònima Esportiva en molt més que un club amb un equip a l'elit del futbol. Serra Ferrer és ambiciós i, a més d'un projecte estrictament futbolístic, aspira a fer del Reial Mallorca un referent esportiu i social. El tècnic de sa Pobla, i així ho va manifestar, vol obrir l'entitat a tots els mallorquinistes -com més, millor-. Dir-ho és fàcil, però el mèrit de Serra Ferrer és que s'ho creu, que realment pretén fer del Mallorca el club de tothom.

El pobler, que exercirà de mànager esportiu de l'entitat, vol omplir de valor la Societat Anònima Esportiva en tots els àmbits. Pretén remodelar el futbol base i convertir la ciutat esportiva de Son Bibiloni en una escola de jugadors per a la primera plantilla. Té experiència i amb la col·laboració de Pep Alomar, que es convertirà en el màxim responsable dels equips base, ho pot aconseguir. I, certament, també em va agradar sentir com Serra Ferrer assegurava que vol la complicitat i col·laboració de tots els mallorquinistes.

I deixà clar que no pretén excloure ningú. El pobler va anar més enllà i es marcà com a objectiu irrenunciable convertir el Reial Mallorca en el club de tots els ciutadans de les Illes Balears. Deixà clar que el Mallorca ha de deixar de ser el club de Palma per convertir-se en el de tots els mallorquins. Assenyalà, a més, que tots els membres del club -i posà com a exemple el futur entrenador de la primera plantilla- hauran d'estar integrats en el projecte global de l'entitat. Així mateix, em va convèncer Serra Ferrer quan explicà que el Mallorca és de tothom, que ningú no pot comprar els sentiments. Fou d'aquesta hàbil manera com Serra Ferrer evità manifestar el preu de compra. I també deixà clara la voluntat de servei a l'entitat, el seu mallorquinisme i el seu amor als colors. Clar, i anuncià una profunda remodelació. No aventurà l'acomiadament de Nando Pons, fins ara director esportiu, però tothom va entendre que no continuarà a l'entitat.

Però no tot foren flors i violes. De fet, Serra Ferrer va cometre ahir la primera, i greu, equivocació. No es pot fer una roda de premsa per anunciar la compra del Reial Mallorca i no deixar clar qui en són els nous accionistes. Demanà paciència, però em sembla inadmissible des de tots els punts de vista que ahir no s'anunciàs qui posa doblers en el Mallorca, a qui pertanyen ara, tot i que sigui formalment, l'entitat. Clar, i també és una autèntica bestiesa que no fes públic el nom del futur president de l'entitat. Serra Ferrer i Mateu Alemany haurien d'haver deixat clar ahir qui forma ara la propietat, quin paper jugarà l'exconseller Jaume Cladera o si la família Nadal comprarà accions. Serra s'equivocà.

Mateu Alemany anuncià ara fa un any que la venda, entre altres motius, no havia estat possible perquè Serra no li revelava qui formava part del seu grup inversor. Ara, Alemany per ventura ho sap, però el mallorquinisme encara no en té cap notícia.

Serra encapçala el projecte, la seva presència dóna solvència a aquest nou Mallorca i, si els inversors són d'aquí, catalans o de la Xina, és quasi indiferent. Tanmateix, Serra ha de ser clar. Per guanyar-se el respecte del mallorquinisme ha de menester la credibilitat que dóna la transparència. I, evidentment, no oferir a l'afició els noms dels nous accionistes...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris