cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El papa i l'escàndol a l'Església belga

L'Església catòlica s'haurà d'acostumar a la normalitat que implica el sotmetiment a la justícia ordinària

Primer la jerarquia catòlica belga i després la vaticana s'han queixat per la manera en què ha duit les investigacions la Policia judicial belga encarregada d'aclarir els casos de pederàstia amb implicació de clergues d'aquell país. No es pot negar que les accions judicials, que han arribat a cercar suposats secrets amagats en tombes de prelats belgues, forçosament havien de provocar estupefacció en les jerarquies i en part de la feligresia catòlica. Però no totes les investigacions policials donen el fruit que hom n'esperava, i no per això se les ha de desautoritzar.

Les lamentacions eclesials no fan res més que expressar les dificultats d'una part de l'Església catòlica per sotmetre les seves accions a la justícia ordinària, després de segles en què, a molts de països, ho ha pogut fer intramurs de la mateixa institució. I, en aquest sentit, resulten poc comprensibles les paraules expressades ahir pel papa Benet, perquè ell és el primer que ha d'entendre que el missatge de l'Església necessita fer-se amb transparència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 10 anys
Si no fos per l'Església Catòlica, el món hauria progressat el doble de lo que ha fet.
Valoració:0menosmas
Per Compte!, fa mes de 10 anys
Us heu oblidat dels missioners i de les monges, dels hospitals que l'Església patrocina, dels col·legis, deles catequesis, de les escoles, dels parvularis, etc. Si no fos per l'Església Catòlica, el món no hauria progressat ni la meitat del que ho ha fet. Això també s'ha de tenir en compte.
Valoració:0menosmas
Per Cain, fa mes de 10 anys
Equidat. molt dificil es que hi hagui igualtat amb els morts que hi ha hagut a una i altre banda, lo fotut es que el catolicisme predica lo que no fa ni ha fet mai: pau i amor.
Valoració:-1menosmas
Per Equidat, fa mes de 10 anys
No sé com podeu oblidar tot el bé que històricament ha fet l'Església Catòlica arreu del món. A les seves files hi ha milers de víctimes de tots els que no poden admetre que al món hi hagi homes i dones que ho donen tot per Déu. Si us plau, sigueu equitatius.
Valoració:0menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 10 anys
I que voleu, l'esglesia sempre ha estat qui ha donat i ha donat ordres i ha sotmes tothom a la seva (in)justicia inquisitorial i ara per ara li falten molts escandols per adonarse que les lleis son per tots, sense escepcions.
Valoració:0menosmas
Per Barrufet, fa mes de 10 anys
Només és atribut de Déu baixar les bragues a l'Església.
Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Per qué deu ser que em sona aquesta cançoneta? La que entona el PP cada vegada que lis destapen algun frau o corruptela, per ventura? El mateix ca amb diferent collar, o no, per4 ventura es tot el mateix i mos volen vendra la moto.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris