algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Divulgació geològica

La televisió pot fer agradable (o desagradable) qualsevol tema. És el primer que penses en veure documentals com aquest Les forces del planeta (produït per la BBC, al D+ ahir el primer episodi), que sota l'aparença d'una introducció a la geologia mostra com la cultura humana ha evolucionat condicionada (i catapultada!) pels materials que hem estat capaces d'extreure i transformar de l'interior de la terra.

Dedicam molts més documentals a la superfície del planeta, a la vida i la història que hi ha crescut, però no hem d'oblidar que vivim només en la superfície ("en la capa de vernís de la taronja", com li agradava dir al pare de la divulgació televisiva, Carl Sagan), i que el planeta és una esfera gegantina que ens regala minerals i metalls des del seu naixement. La sèrie es passeja per punts significatius (les coves de cristalls gegants a Naica, a Mèxic; el primer complex miner al desert del Negev, a Israel, d'on s'extreia coure de les vetes de malaquita...), amb unes imatges d'inici que seran antipàtiques a molta gent, perquè mostren un volcà en erupció, i ja sabem que els volcans en erupció, tot i la seva innocència, tenen mala premsa, darrerament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què hi farem!, fa mes de 10 anys
La televisió podria ésser una poderosíssima eina de cultura, però dedica la major part de les hores d'emissió a desculturalitzar la gent, a embullar-la, a embrutir-la, a enganyar-la amb falsa propaganda comercial i política. I no sembla que això tengui remei.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris