algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Feina constant

La lluita contra el frau fiscal no hauria de dependre, en cap dels casos, de qui ostenta el poder polític i, evidentment, l'esforç hauria de ser una constant amb independència de la situació econòmica. Es tracta, en definitiva, d'evitar que uns espavilats prenguin el pèl a la resta de ciutadans, perquè qui defrauda no estafa el Govern, clar, sinó que estafa tots el ciutadans.

Vint-i-cinc milions d'euros pot semblar poca cosa, però heu de saber que l'Agència Tributària de les Illes Balears només té competències sobre els impostos propis i els cedits; és a dir, que el seu àmbit d'actuació és prou reduït i es limita als impostos de transmissions patrimonials, actes jurídics documentats i successions i donacions. Ah, i que el frau descobert durant el mateix període de l'any 2009 fou només de 16 milions d'euros.

Així, és fàcil entendre que l'Agència Tributària incrementa la productivitat, millora el sistema de detecció de fraus i selecciona amb més cura qui cal inspeccionar. Com ha de ser! En aquests temps de crisi, és fàcil detectar un rebrot de la feina en negra, de les factures sense IVA... L'Agència Tributària -la del Ministeri- també hauria de millorar l'eficiència. Tots hi guanyaríem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris