algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Passa històrica

L'ampliació de la catalogació de BIC a tot el centre històric de Palma és una passa imprescindible per protegir al màxim un dels nuclis històrics més importants de tota la Mediterrània. La llàstima és que aquesta decisió arribi tan tard. Ja fa dècades que tot el perímetre inclòs dins les antigues murades renaixentistes hauria de ser objecte de preservació. El centre de Palma és història pura.

Ja estava quasi desenvolupat amb les dimensions que coneixem ara en el selge XII quan, per exemple, Madrid, Londres o Moscou eren llogarets. Mereix una absoluta protecció, la qual cosa significa més suports i més inversions perquè les seves façanes, els seus carrers i les seves places siguin preservats i restaurats amb absoluta cura, a més de corregir-ne els errors urbanístics comesos en les darreres dècades. Ben mirat, aquesta declaració global de BIC és una gran aposta de futur. Pot servir per idear projectes de restauració i de recuperació i per incloure-hi apostes imaginatives que millorin i potenciïn Palma.

No serà un camí senzill. La declaració de BIC toca molts d'interessos particulars i, tard o d'hora, això es traduirà en pugna política. Però seria important que hi hagués consens al voltant del centre històric de Palma. Una ciutat que té més de 2.200 anys bé es mereix el màxim respecte dels seus ciutadans pensant tant en les generacions actuals com en les que han de venir.

Cal que aquesta declaració de BIC sigui un punt d'arrencada de la gran Palma del futur, modèlica i equilibrada. Símbol d'un país.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 10 anys
Capital d'un estat català.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris