cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Cultura en crisi

Paradoxalment hem tengut la ministra de Cultura per aquestes terres. I no puc deixar de pensar que quan hi ha crisi, les partides més retallades, les que viuen sota l'amenaça de desaparèixer, són les de cultura, en el sentit més ampli del concepte. Una pena, una llàstima.

I ho dic precisament, quan a Alcúdia celebram aniversaris de la cultura: del vintè aniversari del naixement de la biblioteca d'Alcúdia Can Torró, un desig i mirall que cerquen tenir molts municipis; del desè aniversari de l'Auditori d'Alcúdia, un equipament escenotècnic que molts municipis voldrien tenir; denou anys de l'emissora municipal d'Alcúdia, i també de l'escola municipal de música. Si s'ha de ser l'enveja d'altres municipis no ho crec necessari.

Però sí que és necessari que hi creguin els polítics, que són els que han de dotar de pressupost organismes i entitats públiques que ofereixen un bé inquantificable, immaterial, no evident però que va calant en les ments, en la idiosincràsia d'un poble, que són en definitiva cultura. I què és cultura? Cultura no és justament productivitat a curt termini, però si a llarg termini. És una manera de veure la vida. És tenir sentit crític, el que et dóna la lectura, és esser tolerant, el que et dóna la coneixença. Són camins de cultura.

Però, és clar, són béns invisibles, i potser no es poden quantificar en vots. Quina pena, quina llàstima. Només des de la cultura podem confiar en una societat millor i en uns ciutadans bons. Però, sembla que també la cultura està en crisi, d'idees, d'emocions, d'imaginació però sobretot de pressupost.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Retallat (un més), fa mes de 10 anys
No sé on ho vaig llegir da unes setmanes: La cultura és cara, la incultura ho és més.
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
Què els déus de l'Olimp t'escoltin i els polítics també!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris