algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Els dies més difícils

William Karel és un conegut director de documentals històrics i polítics, i aquest seu 1929 (dilluns nit al D+) és tota una icona del present retratat en un blanc i negre que evoca més la ficció, sobretot per als joves, perquè sembla mentida que el color, a les imatges, no hi hagi existit des de sempre.

El documental resumeix en imatges aquella època, entre 1929 i 1932, en què "tothom travessava una situació difícil", quan els carrers s'omplien de subhastes de maquinària agrícola i utensilis domèstics i les estadístiques enfonsaven la gent en la depressió psicològica molt més que en l'econòmica: la siderúrgia arribà a ocupar un 10% de la seva capacitat productiva, la Ford passà de 130.000 treballadors a 37.000, i el salari mitjà a la indústria de 50 a 16 dòlars al mes.

Washington veié la repressió dels moviments i manifestacions obreres més cruels de la història nord-americana, repressió que capitanejaren dos militars amb futur: Dwight Eisenhower i Douglas MacArthur. Els herois de la Segona Guerra Mundial van fer carrera reprimint (amb violència) els herois de la primera, que reclamaven el pagament dels diners promesos per lluitar pel seu país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris