algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

Mereix una Medalla d'Or?

La concessió de la Medalla d'Or de les Illes Balears a Pere Serra ha propiciat alguns comentaris que m'han fet recordar quanta misèria hi ha al món, quants de jutges hi ha pels nostres carrers i què és de difícil que algú sigui profeta a la seva terra, una terra, a més, on l'enveja campa còmodament.

Aquests dies he sentit encesos debats sobre qui té dret i qui no a un reconeixement públic com ara una Medalla d'Or. No crec que Pere Serra sigui perfecte. És més, probablement sigui tan imperfecte com qualsevol altra persona. De fet, perfectes només hi ha les mares d'alguns -la meva n'és el cas-, així que deixem de banda les perfectes imperfeccions de Serra. El que ens ha d'interessar és si algunes de les seves iniciatives i projectes han servit per millorar el país, si la seva contribució ha estat digna de ser reconeguda o si ha sabut combinar la seva activitat empresarial amb aportacions destacades que ja voldríem que haguessin fet alguns altres empresaris amb més recursos que Pere Serra.

No es tracta, doncs, d'analitzar si Serra ens cau pitjor o millor, si ha viscut massa pendent dels organismes públics, si és més amic d'uns que dels altres, si ha dit coses que no hauria d'haver dit, si s'ha equivocat o no... Es tracta de tenir present que sense Pere Serra no haguéssim tengut fa quinze anys un diari en català, Diari de Balears, el primer diari en català de la història de les Illes Balears. Es tracta de valorar la persona que va tenir la visió de connectar, a través del Daily Bulletin i el Mallorca Magazine, la nostra realitat amb aquells que ens visiten o s'hi instal·len. Es tracta de reconèixer aquell que ha estat capaç de crear un grup mediàtic fort -premsa, ràdio, televisió i informació on-line- i d'aquí, l'únic que és realment només d'aquí, el Grup Serra.

Es tracta de veure si la seva passió per l'art no ha estat beneficiosa per a la Comunitat. Una passió que va des de la relació amb Joan Miró i molts d'altres artistes fins a l'edició de publicacions com Miró i Mallorca i l'Enciclopèdia de la Pintura i l'Escultura, passant per l'impuls decisiu del Museu d'art Modern i Contemporani Es Baluard, la Fundació Tren de l'Art i el Museu Modernista de Can Prunera. Es tracta de veure si no seríem més pobres sense la Gran Enciclopèdia de Mallorca i la traducció al català del Die Balearen, obres impulsades per Pere Serra.

És per això que, en veure aquest llegat, tot i reconèixer imperfeccions, lament que molts d'altres empresaris no hagin estat com Pere Serra. Tant de bo, tota la nostra classe empresarial combinàs la seva activitat econòmica pròpia amb contribucions que millorassin el nostre país! Tanmateix, però, sabem que no és així. Tanmateix, sabem que alguns grups mediàtics seguiran sense tenir en compte la nostra cultura, mentre contínuament fan rendez-vous a allò que ve de fora, i criticaran l'únic que sí la té en compte. Tanmateix, sabem que l'enveja continuarà deixant de banda les iniciatives culturals, empresarials, editorials, etc., de Pere Serra. Tanmateix, sabem que alguns continuaran criticant Es Baluard sense tenir en compte que sense Pere Serra avui aquest museu no existiria, la qual cosa diu molt de Serra, però sobretot diu molt poc de la capacitat d'acord entre les nostres institucions. I els "tanmateixos" podrien seguir i seguir.

Tanmateix, però, la feina està feta, les iniciatives són evidents i els resultats els tenim a l'abast de tothom. Per tant, només cal dir dues paraules: enhorabona i gràcies.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alfons, fa mes de 10 anys
Resposta a Pregunta:
Sí, jo crec que Pere Muñoz té necessitat econòmica de fer la pilota a Pere Serra.
Valoració:3menosmas
Per guillem bassa, fa mes de 10 anys
Si. En Pere Serra demanant, en castellà, que Mallorca sigui com fa cent anys, amb misèria i ignorància, analfabetisme i malalties, amb nens a les fàbriques i amb els Borbons (vatualmon, els Borbons encara hi son) i els cacics de sempre, on sempre, amb els capellans als ajuntaments i els batles a l'església, amb les nines a clases de costura i els nins guardant porcs. i els rics, com el sr. Serra, fumant havans i mirant el cul de les pagesese de la finca, donant i repartint feina i anant a fer el café al local del partit a xerrar de política per que el poble no està preparat per la política, ni per dirigir el govern. Aquesta és la Mallorca que li agradaria al sr. Serra.
Salut
G.B
Valoració:-1menosmas
Per pregunta, fa mes de 10 anys
Algú pensa de veritat que en Pere Muñoz té necessitat de fer la bona a en Pere Serra en aquestes altures de la pel·lícula?
Valoració:-6menosmas
Per Alfons, fa mes de 10 anys
És una alabança indigna feta per un assalariat. Tots sabem d'on ha tret els diners el sr. Serra per a fer de mecenes, que no és, precisament, de la seva butxaca. Com a director general de cultura que vares ser, en deus estar ben informat. Has perdut una bona ocasió de callar i fer el boig com qui no se n'adona.
Valoració:8menosmas
Per En Jordi des Raco, fa mes de 10 anys
Vatuadell, bergant, avui t'has guanyat el sou!!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris