algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El ginet suplantat

La postal comercial de l'estiu idealitza l'illa més civilitzada de les Balears, tot cercant emular l'èxit formenterer de la temporada passada. En qualque mitjà especialitzat l'hem vist citat com un exemple de "comàrqueting" -la unió de dues marques en una sola promoció-, i en alguna informació prèvia al rodatge de l'espot es remarcava que la Fundació Destí Menorca -que fa tasques de promoció exterior de l'Illa- s'havia "posat a disposició de la productora".

No n'hem llegit més detalls; tampoc sabem si s'han donat. El meu negre, suspicaç com ell sol, es demana com és que l'escenari balear està explicitat, mentre que el punt de partida de la festa, nit bruixa catalana, és un indret indeterminat que probablement no creu en el comàrqueting. La campanya és d'aquelles que agraden als polítics -"atorguen notorietat", els agrada dir als més sabuts-, i la blogosfera va plena de comentaris elogiosos sobre els suposats efectes positius que s'operaran en les vendes turístiques de l'illa, similars als que -diuen- va patir la pitiüsa del Sud.

No sorprèn que s'hagi desterrat el pijo motxiller solitari de l'any passat, que degué fer poc "gasto" a Formentera, un capell i algunes cerveses, que d'això es tractava. A canvi ens presenten un grup de joves-encara-que-econòmicament-ben-dotats que paradoxalment hauran fet la despesa més generosa a la Península. Volem suposar que el veler és llogat, i estam segurs que la bodega la duien plena de caixes com la que passeja una de les protagonistes de l'espot en la primera seqüència. Així que, deixau-m'ho dir, avarques -faltaria!-, benzina -és de suposar- i ensaïmades -val, i qualque birra- són les provisions que els il·lustres ben plantats adquireixen a l'illa, dinamitzant cosa grossa l'oferta complementària.

Ni bars freqüenten: el moment en què es mesclen amb aborígens -tret del tòpic dels cavalls- és la rave party on el grup de la temporada perpetra i desafina la cançó de l'estiu. Per acabar-ho d'adobar, la fotogènica penya del creueret idíl·lic no beu ni un trist ginet. Deu ser que -tampoc els veim beure aigua- tenen por d'haver de bufar per sortir de qualsevol cala. Visca Sant Joan!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris