cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El dret d'una escola laica

Aquesta setmana, uns pares de Pollença han protestat perquè els seus fills no han aconseguit un lloc a l'escola pública i quan els han matriculats en una de privada concertada, regida per religioses, els han entregat un ideari catòlic. Després de més de trenta anys de democràcia, i de prometre i tornar a prometre una escola laica i el dret de poder triar en llibertat, pareix tota una incongruència el fet que no s'hagi pogut aconseguir que les escoles concertades, malgrat que siguin religioses, separin el que és l'educació de l'aspecte religiós.

Els doblers que reben per impartir l'ensenyança són del Govern i, per tant, de tots els ciutadans. La religió hi hauria d'ésser una opció extraescolar i no lectiva. D'aquesta manera, els pares que volen educar els fills en la fe catòlica sempre ho podrien fer, però fora de l'escola, tal com ho fan els qui volen que els seus fills s'eduquin en la fe islàmica, budista o qualsevol altra. La pluralitat de cultures, races i religions fa insostenible el fet que la religió catòlica tingui preferències sobre les altres.

Ara han estat aquests pares de Pollença els qui protesten, però si això no s'arregla, de cada vegada hi haurà més conflictes. El Govern s'hauria de plantejar la qüestió, abans que la bolla es faci més grossa, i les congregacions que vulguin concertar les seves escoles, tenir les coses clares.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Concertar amb un col·legi de religiosos o religioses s'ensenyament públic és com confiar es galliner a una guineu, sí
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris