algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

L'escola, la crisi i els “no nacionalistas”

Aquesta setmana el Ministeri d'Educació espanyol ha publicat els resultats d'unes proves generals en què s'han avaluat les competències educatives de 1.603 alumnes de 4t de Primària de les Illes Balears. Resulta que els nostres alumnes, d'entre les desset "autonomies" de l'Estat més Ceuta i Melilla, són els qui fan setze. Per darrere les Balears només hi ha el País Valencià, Ceuta i Melilla.

Una cosa molt bona que tenen aquestes proves és que, sense voler, han destapat la mentida d'aquell escabotell de colonitzadors que adesiara cerquen donar la culpa dels mals resultats a l'ús general del "catalán" a les nostres escoles. Aquestes proves els deixen amb els calçons baixos i en ridícul perquè resulta que, a València, els estudiants encara hi van més enrere. I això que allà hi permeten -i del pas que anam aviat la hi imposaran- la segregació racial a les escoles en funció de l'idioma, un règim que recorda l'Apartheid sudafricà, sortosament ja abolit. I mirau per on: els alumnes encara se n'hi duen més carabasses que a les Balears.

Segons el secretari general de la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE), n'Antoni Sacarés, la culpa del mal resultat escolar és la manca de doblers que patim i que no ens deixa fer costat així com toca al sector educatiu, un sector tan bàsic i tan vital com és aquest per al futur de qualsevol comunitat. Som una de les "autonomies" que manco recursos pot destinar-hi, al sector educatiu. Com a conseqüència d'això, els alumnes per aula que hi ha a les Balears superen de molt la mitjana estatal.

Com ja vaig recordar la primeria d'aquest mes, ja l'any 2005 el Cercle d'Economia de Mallorca, va publicar un estudi titulat Balanza fiscal de Baleares: pagamos al año 3.153 millones de euros sin contraprestaciones. De manera que, amb aquesta doblerada que se'n va i no torna, podeu fer comptes dels recursos que podríem destinar a tenir unes aules dignes, espaioses, sense alumnes acaramullats allà dins. Amb els recursos adequats, el estudiants podrien estar repartits de manera que els professors poguessin dedicar a cada alumne l'atenció que toca.

Aquests carabassots que diuen que això de reivindicar que s'aturi l'espoli fiscal de les Balears fa massa radical, massa català i massa poc espanyol, ja veuen els resultats. No els diu res, que un fill o un nét seu no pugui anar a una escola així com toca? Encara ho troben una quimera política, que aquestes illes arribin a tenir una veu que clami per treure-les de la rapinya fiscal que pateixen, tant si comanda el PP com el PSOE tant al Govern d'aquí com al d'allà? Parlam de quimeres polítiques o del futur dels nostres fills i dels nostres néts? Que responguin els "no nacionalistes" que voten nacionalisme espanyol del PP o del PSOE!

Per a les escoles de les Balears, no hi ha doblers: hi ha crisi. En canvi, per a operacions de propaganda nacionalista com fan ara amb això de "La roja", resulta que l'Estat marxa bé i no mira prim. Fins al punt que, si guanya el mundial, tot serà alegria, festa, bots i xecalines i sarau per llarg i el mateix Estat que plany els doblers als nins mallorquins pegarà grapada al sarró ben tranquil i ben xalest per arrambar 600.000 euros a cada futbolista seleccionat. Sort que ells són els "no nacionalistas", perquè afigurau-vos quin panorama si arribassin a ser-ho!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per rafa, fa mes de 10 anys
segregaciçon "racial" segçun el idioma? Apartheid?

Por Dios, "señor" Caldentey...
Valoració:-1menosmas
Per rafa, fa mes de 10 anys
Se supone que esto lo ha escrito un periodista???
Valoració:-1menosmas
Per forastera, fa mes de 10 anys
la màfia forastera de Matas?. Idò, ja no és tan forastera amb un cap tant il·lustre
Valoració:1menosmas
Per Visca Mallorca lliure, fa mes de 10 anys
A part del robatori fiscal que espanya ens infringeix tenim que a l'època Matas la màfia forastera de la "nueva Mallorca" va deixar Mallorca descapitalitzada. Va robar més en quatre anys la consorxa invasora/renegada que tots els cacics mallorquins junts de tota la història de Mallorca.
Valoració:1menosmas
Per forastera, fa mes de 10 anys
Conec el desequilibri de la balança de la qual em xerras, però jo em refereix a la economia real i cotidiana de les famílies balears i a les possibilitats que , fins ara, s'han tingut d'inserció laboral que si han estat per sobre de la resta. I això és més determinant que la manca de recursos, perquè com diu el tòpic típic, " si quieres, puedes". No conec la ralitat dels pobles d'interior de Mallorca però segur que tots tenen un fàcil accès a l'escola en un ratio ben petit de kilometres, cosa que no es pot dir de molts pobles castellans o de la parte nord de la península i ja no xerrem de recursos, n'hi ha que fan pena.És la determinació familiar o la incertesa d'un futur el que fan canviar les coses, i si a més tenim pissarres digitals i aulas tecnològiques molt millor.Si es cert que amb la tudadissa de doblers del palma arena, parc de les estacions i d'altres que segur que n'hi ha es podrien fer unes bones escoles
Valoració:0menosmas
Per Pere Palou, fa mes de 10 anys
Na "forastera" (però jo la consider mallorquina perquè ja escriu en la llengua d'aquí; mirau si ho és, la nostra llengua, d'integradora!) afirma que la nostra comunitat econòmicament sempre ha estat per damunt de la resta... A què es refereix? És sabut (tant que ja sembla un tòpic) que el desequilibri de la balança entre el que pagam i el que rebem en forma de serveis fa que siguem una de les comunitats econòmicament per sota de la resta. Contribució fiscal per càpita: de les més altes. Inversió en serveis públics per càpita: de les més baixes. Doncs, efectivament, un factor important en el fracàs escolar és la manca de doblers EN FORMA D'INVERSIÓ PÚBLICA (de què em serveix que hi hagi milionaris (no sé si na "forastera" ho és; jo, no) si les escoles no tenen els recursos necessaris?). Jo crec que està clar. També està clar que hi ha qui creu que per acusar-nos d'independentistes i d'amollar aquest doiarro que el nostre únic problema és la llengua (ja ens agradaria! Però en tenim d'altres, de problemes, també. I no ho nec, el de la llengua també. Clar que els monolingües aquest NO el teniu, "los hay que tienen suerte"!) se pensen que han fet un ou de dos vermells.
Valoració:1menosmas
Per forastera, fa mes de 10 anys
Vaja, ara resulta que una comunitat que sempre ha estat, económicament xerrant, per damunt de la resta, no pot assolir uns bons resultats en educació per manca de doblers. Quina gràcia!. En tot cas, apart de l'expoli fiscal també podríem contar amb la especulació dels propis mallorquins,el robatori dels seus polítics i la peresa de l'esforç quant ho tens més fàcil de lo normal,no?
Però no, sempre la culpa és d'altre, i així, en plan víctima mos quedam amb la conciència tranquil·la. Que bé!
Molt diferent aquest article amb el de Kika Rodriguez "dos més dos són cinc". Tot deu ser el prisma amb el que es miri
Valoració:-1menosmas
Per Inmi, fa mes de 10 anys
Yo podría ayudarte ... pero me quedan dudas:
Crees que os españoles ¿son racistas contra la raza mallorquina? ¿Los españoles prohiben tener selecciones autonómicas? ¿Crees que los españoles financian la selección - la "roja" - con el dinero del expolio que le hacen a Mallorca?
Valoració:-9menosmas
Per Visca Mallorca independent, fa mes de 10 anys
Bono, boni, ISAIHA TOHMAS! Me tens preocupat. Amb aquests "arguments" teus tan contundents me sent totalment acorralat. Ajuda, per favor, ajuda!
Valoració:3menosmas
Per ISAIAH THOMAS, fa mes de 10 anys
Mira, "Visca Mallorca independent", se que piensas que eres una especie de gran luchador por la independencia, pero humildemente te aconsejo que te vayas a tomar un poco por el culo para que te relajes...
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris