nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La Justícia, amb Barceló i Pons

Les decisions de naturalesa política sempre podran ser criticades, però sense interès propi, no són punibles

La decisió de la jutgessa Rebeca Martín Calvo de sobreseure la querella presentada per l'empresa Valeriano Allés Canet SL contra Joana Barceló i Marc Pons, per la no concessió d'una llicència, constitueix una impecable aplicació del dret a un acord concret de naturalesa política sobre el qual es pot discrepar, però que en cap cas no es pot considerar una violació de la normativa vigent, almanco d'una manera flagrant.

L'empresa denunciant considera que Barceló i Pons varen incórrer en prevariació administrativa, però la jutgessa raona que ambdós càrrecs públics actuaren conforme al seu lleial saber i entendre. La diferència entre aquest cas i el de molts altres que han acabat en escàndols judicials és que l'acord pres per Barceló i Pons no hi va haver cap tipus d'interès personal o de partit. No hi havia cap afany de benefici propi.

Les decisions que prenguin els càrrecs polítics es podran aplaudir o criticar sempre. Forma part del joc democràtic que sigui així. Però si hi ha bona fe, com és el cas, no són punibles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris