algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Sindicats, crisi i ensenyament públic

El Govern de Madrid, per decret, imposa unes retallades que no han estat negociades amb cap sindicat. El sector financer i les grans empreses amb interessos econòmics i especulatius, ajudats per alguns mitjans de comunicació que tenen sota el seu control, són els que dirigeixen els moviments de la classe política.

S'ha decretat una retallada dels sous dels empleats públics. També hi ha una congelació de les pensions de jubilació, restriccions a les jubilacions anticipades, eliminació del xec nadó, també per decret les comunitats autònomes hauran de reduir 1.200 milions d'euros de les seves despeses habituals.

La nostra comunitat hi sortirà doblement perjudicada. Som la comunitat sotmesa a més espoli fiscal. Més de 3.000 milions d'euros se'n van cap a Madrid i no tornen a les illes. L'ensenyament públic necessita noves infraestructures, millores de personal, ampliació de l'oferta de formació professional i d'adults, reducció de ràtios per atacar el fracàs escolar, millores per al règim especial, tot de coses per a les quals necessitam un finançament just.

Per altra part, l'evolució del deute a la nostra Comunitat és molt gran. Si comparam dades veurem que el 1996 es devien 602 euros per habitant, però el 2008 ja eren 2.728 euros. Molt més que cap altra comunitat de l'Estat.

Els empleats públics hem tengut el sou congelat durant alguns anys, no tenim clàusula de revisió salarial, ens pugen poc el sou i per davall de l'IPC; fa anys que acumulam pèrdues en el poder adquisitiu. Ara volen arreglar la situació a costa dels nostres sous. Darrere el retall del sou als empleats públics, les patronals comencen a apuntar que si l'Estat retalla el sou als seus treballadors, els empresaris també poden retallar el sou als seus empleats i també demanen una reforma laboral regressiva que implicarà abaratir l'acomiadament, la reducció dels drets dels treballadors i restriccions a la negociació col·lectiva.

Ja fa estona que l'STEI-i informa al col·lectiu docent que es desenvolupen polítiques educatives amb les quals el nostre sindicat no hi està d'acord. Privatitzacions, pèrdua de competències per part del consell escolar, falsa autonomia de centres, augment de la competitivitat, intents d'introduir criteris de funcionament i organització de l'empresa privada dins els centres públics, així com d'establir fórmules de competitivitat i individualisme entre el professorat en comptes de promocionar la cohesió dels claustres i la feina en equip. Nosaltres entenem que la baixada de sous que ens faran és una passa més dins aquest conjunt de fets enumerats.

Els treballadors i treballadores hem d'exigir als poders públics que la crisi la paguin els qui l'han creada. Els treballadors no han causat la crisi i no l'han de pagar.

És cert que hi ha crisi, però no ens n'han explicat ben bé les causes. Ja fa estona que s'hauria d'haver controlat l'especulació, s'hauria d'haver diversificat l'economia, el Govern hauria d'haver aturat els peus als qui volen continuar enriquint-se a costa d'empobrir la majoria social i accentuar encara més les diferències entre els rics i els pobres. Volem que la pressió pel creixement econòmic deixi de dominar la vida de les persones i deixi de condicionar l'acció política dels governants elegits a les urnes.

Mentrestant podem pensar i decidir entre tots les mesures que podem emprendre davant aquests retalls que segurament no acabaran aquí i que de cada vegada poden ser més grans. Hem de continuar treballant, ara més que mai, per promoure un canvi de model econòmic i social.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A.L.M., fa mes de 10 anys
Sempre s'ha vist que, en moltes ocasions, han pagat justs per pecadors. És un fet, i ve de molt antic, però això, aquest fet, alguns voldrien convertir-lo, en benefici seu, en un manament: "que sempre paguin els justs pels pecadors". I sí, ens convé prendre mesures, tots aquells qui ens consideram prou justs, per no haver de pagar sempre, per a canviar això d'una punyetera vegada. Ja està bé! I si bé l'educació, cívica i cultural, perjudica alguns polítics i per això fan tot quan poden per a dificultar-la, no els hem de fer cas, sinó procurar que no comandin i que no puguin exercir aqueixa labor pertorbadora. Fora els polítics que no estiguin a favor del poble!
Valoració:2menosmas
Per Pelut, fa mes de 10 anys
Si malgrat tot el que s'ha invertit i es seguira invertint a la Platja de Palma amb el turisme de Ballerman 6 s'hagues fet a educacio unes altres dades tendriem.
Valoració:3menosmas
Per Berenguer, fa mes de 10 anys
Més clar no se pot expressar.
I llavors n'hi ha que se sorprenen de com va l'educació ací.

En Melià d'UM i qui li escriu els articles en podrien prendre nota, de tot això. I també el de la unitat de cataplasmes intensives, tots ells de la classe treballadora, segons afirmen.

Més apunts, però, n'han de prendre l'amalgama de mini-partidets que se suposa que defensen els treballadors. Però es veu que estan massa ocupats fent d'acusetes, assenyalant qui va pessigar primer a qui, i perquè aquell no té dret a la futura cadira que podrien arribar a conseguir en un cas hipotètic.

Així anam.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris