algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Qui, quan i per què pagà a Matas?

La investigació als Estats Units cerca un únic objectiu: saber qui va pagar a Matas, quan ho va fer i per què. Com és lògic, la gran sospita és que es tracta de comissions a canvi de favors polítics. Trobar Matas no és senzill. Podria tenir comptes a nom d'una societat i aquesta estar a nom de persones desconegudes. Bastaria un poder sobre aquesta societat perquè en fos l'autèntic titular. Però la clau és trobar la línia dels pagaments, d'on provenen i quins interessos o factors es podrien trobar darrere d'aquests moviments monetaris o accionarials.

En definitiva, la investigació tracta de trobar presumptes delictes de suborn, una investigació tan clàssica com les trenta monedes de la crucifixió. Un dóna i l'altre rep. La clau és saber a canvi de què.

Les sospites tenen una base més que fundada, però tot són sospites. No hi ha res de provat. Es té clara la línia d'investigació. Una altra cosa són les evidències i les acreditacions. Aquí la cosa encara és difusa.
Però és l'actuació de Matas la que alimenta les sospites. Per què just perdre les eleccions? Per què deixà el partit tirat? Per què s'amagà a Amèrica? Per què no ha donat cap explicació clara ni convincent des que tornà per citació judicial?

Si Matas hagués mantingut el tipus, continuant al capdavant del seu partit i exercint de cap de l'oposició, probablement ara la situació seria diferent. La seva fugida ha propiciat que ara se cerquin els que suposadament el pagaren. Si s'agafa aquest fil, l'escàndol pot ser majúscul, fins i tot de proporcions imprevisibles. El pitjor enemic de Matas, allò que fa malpensar, és la seva pròpia actitud, hermètica i confusa. Confia que se salvarà perquè la instrucció de Castro no durà enlloc. Però això, en un expresident, no basta de cap manera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris