algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Dionís Bennàssar

Ha sortit, curosament editat, un llibre interessantíssim sobre un pintor de primera categoria, Dionís Bennàssar, mestre i sacerdot del paisatge i -aquesta faceta del seu quefer pictòric no és tan coneguda-, de la figura humana, del nu femení. El llibre es titula Erotisme, bruixes i llegendes, és de gran format i amb nombroses i exemplars il·lustracions i reproduccions de quadres del genial Dionís. D'entrada hi ha un notable estudi de la llicenciada en Història de l'Art, Francisca Lladó Pol.

També hi ha una mena d'assaig meu sobre aquesta pintura mig amagada de Dionís, que vaig titular: Rituals del nu pictòric. L'encanteri de la llum i el color de Dionís Bennàssar". Jo era un jovenet àvid d'emocions artístiques, vaig conèixer i tractar breument, a Pollença, aquell gran pintor d'aspecte tímid i mirada valenta. Un privilegi per a mi".

Entre altres coses, a l'escrit dic: "Vivia dins espais lluminosos, Dionís Bennàssar. De la llum i amb la llum va viure ell, com els déus. Com les bruixes... Dionís sentia, al besllum de la carn que sempre limita l'esperit, la coïssor rebel d'una claror que li brostava de l'interior. La va vessar sobre cossos nus com qui escampa pluges de pètals de rosa, pintant en hores secretes d'inspiració creativa. Nueses. El treball del pintor, com a paisatgista, sortia al carrer, a les exposicions. La seva obra com a pintor de nus femenins que, aleshores era un desafiament, restava al seu taller".

Ara, aquest llibre ens permet fer una mirada a tot aquell treball golosament reservat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris