algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La llei de l'euro

El Govern Antich aconsegueix avui, amb el suport d'UM, aprovar la gran retallada mitjançant una llei de lectura única, un sistema que s'inventà fa molts d'anys com a mesura de superurgència en previsió que s'haguessin de destinar partides extraordinàries a casos de terratrèmols i desastres naturals.

Realment, és encertat que la gran afaitada es faci per lectura única. El que patim aquest 2010 és com un desastre natural, és a dir, incontrolable.

Qui ha ordenat la retallada ha estat Angela Merkel, que en l'actualitat és la madona d'una Europa que ha viscut per sobre de les seves possibilitats i que, si no s'hi apliquen mesures dràstiques, camina cap a la ruïna.

Antich no té cap altre remei que retallar. S'ha de fer realitat l'ordre de ZP i esperar temps millors. Merkel comanda. Tanmateix, tal com està la correlació de forces al Parlament balear, no cal esperar grans gestes polítiques en aquest darrer tram de la legislatura. Val més que aquests anys passin a la història perquè es reduí al màxim la despesa pública que no per intents de fer coses que acaben com la processó de na Moixeta, com és el cas, per exemple, dels habitatges socials de Son Bordoy.

No hi ha dubte que l'Estat espanyol ha de superar la situació econòmica més difícil des de la crisi del petroli dels anys setanta. I ara no tenim la pessetona, amb la qual es podia jugar. La llei de l'euro comanda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris