algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

IB3, els tòpics i Espanya

El director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Antoni Martorell, ha anunciat la dimissió. Conec Martorell des que tenia cinc anys, conec les seves virtuts i els seus defectes, però en aquests moments no m'interessa si és més alt o més baix, més guapo o més lleig, més simpàtic o més antipàtic, més cregut o més humil, si va ser cap de gabinet de Maria Antònia Munar o Pere Sampol, si li agradava l'arròs o les sopes... Per analitzar la seva tasca, només em pos davant la televisió -tal com farà el 99% de persones que poden jutjar allò que ha fet Antoni Martorell- i sintonitz IB3.

Quines novetats hi he notat durant el mandat de Martorell? Una televisió i una ràdio íntegrament en català; uns informatius de qualitat i plurals; uns responsables dels diferents serveis que hi són per la seva professionalitat i no pel seu carnet; cinema sense interrupcions; programació pròpia en augment; continguts nostrats; emissió de les principals celebracions que formen part de la nostra cultura popular tradicional (Sant Joan, Moros i Cristians, Sant Antoni, etc); conjunció de programes per a grans audiències amb programes més minoritaris propis d'una televisió pública, etc.

N'estic plenament satisfet i crec que tota la feina ja està acabada en la nostra televisió pública? No. Crec que hi ha hagut voluntat de fer la millor televisió possible amb els mitjans de què es disposava i a partir d'una realitat que és la realitat mateixa del poble de les Illes Balears? Sí.

És clar que s'han comès errors en alguns aspectes, però ja ens agradaria a molts que els avanços aconseguits en la televisió i la ràdio públiques de les Illes Balears s'aconseguissin en la mateixa mesura dins altres àrees del Govern.

I és clar que hi haurà persones que qualificaran amb tòpics -sorgits, molts, des d'aquells que no veuen IB3 i que estan condicionats per apriorismes politicoideològics- la gestió de Martorell, però és que de tòpics n'hi ha tants i de tan recurrents...

Parlem d'alguns. El president Antich s'ha abaixat el sou. Les xifres canten: Antich cobra 72.071 euros a l'any -és el segon president que menys cobra. Sabeu què cobra el president d'una zona que necessita tanta solidaritat com Extremadura? 90.639 €. I el d'Andalusia o el de Múrcia? 81.155 €. I de Madrid? 105.215 €.

Continuam amb els tòpics. Les Balears tenen un 2,1% de funcionaris sobre la població activa. Andalusia? 18,8%!! Madrid? 16,1%.

Atur. Els caps de llista són les Canàries (27,7%), Andalusia (27,2%), Extremadura (23,4%) i Múrcia (23,2%).
Continuam, en definitiva, essent solidaris, rebaixant-nos el sou i posant-nos el cinturó per ajudar aquells que tenen uns càrrecs públics que cobren més que la resta, que disposen d'una Administració més engreixada de funcionaris, a pesar de tenir més aturats i de patir -aparentment- més la crisi.

I amb aquesta realitat plena de dades no ens ha d'estranyar que el secretari general d'un partit nacionalista com el PSM, Biel Barceló, vulgui replantejar les relacions amb una Espanya que no hi sent ni escolta. I no ens enganyem. Això no és fer esgrima; això és parlar clar, tal com fins i tot parla tot l'arc parlamentari català, el PSC i Montilla inclosos. Potser amb un PSIB més nostrat i més reivindicatiu -a imatge i semblança dels companys catalans-, Barceló sentiria secundades les seves paraules per la resta de membres del Govern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere (Manacor), fa mes de 10 anys
Tornam-hi aquests pessemeros. Ja cansen... I per què ens hem de replantejar les relacions amb Espanya?, I per què no ens plantejam directament i d'una vegada trencar aquestes relacions?. Per què no ens plantejam d'una p... vegada la IN-DE-PEN-DÈN-CIA?. Tant vos costa dir aquesta paraula, Pere, tant?!, Per què no parlau clar d'una vegada?. Realment creis que hi ha res a fer encara amb Espanya? Després de tant de temps?. Que ingenus!. Espanya ha desmostrat massa vegades que no ens estima. Trenquem amb ella. IN-DE-PEN-DÈN-CIA!
Valoració:4menosmas
Per Berta, fa mes de 10 anys
Bé Pere, tant tu com el teu soci, tendreu moltes oportunitats amb els milions que ha escampat en Toni. Les corrioles estan ben untades.
Valoració:-2menosmas
Per jo no, fa mes de 10 anys
Saps que és de bo de fer dir el que s'ha de fer. Algun de vosaltres vol ser director d'ib3?
Valoració:2menosmas
Per Reflexió per compassió, fa mes de 10 anys
Qualitat a IB3? Jo no la veig per enlloc. El mossèn Capellà sembla sortit d'un Xesc Forteza rekional i gonella. A porgar fum la mdiocritat i la ordinariesa i la manca de creativitat i d'enginy!
Valoració:5menosmas
Per `Jaume Mestre, fa mes de 10 anys
Antoni Martorell ha fet una gran feina, una altra cosa és que IB3 sigui un sac foradat.
Valoració:-7menosmas
Per CALANDRAS, fa mes de 10 anys
Miquel Duran: punto 1. q t follen y un beso a Marianico.Punto 2, con lo malos que son los politicos en esta isla, que quieran la independencia es para echarse a temblar.
Valoració:-31menosmas
Per Llorenç, fa mes de 10 anys
Ja tremol, només de pensar en els canvis que faran els Josemariarodriguez, Delgados, i demés peperos, quan entrin al poder.
Vaig abandonar Catalunya Ràdio quan se'n va anar el gran Bassas, i em vaig passar a IB3 Ràdio, i estic molt orgullós de que la radio pública del meu pais sigui en la meva llengua, plural i de qualitat.
Valoració:13menosmas
Per Miquel Duran, fa mes de 10 anys
Mariano, ai senyor..., si vols escriure dos missatges amb dos noms diferents com a mínim no els escriguis seguits!!! Estic segur que encara tornaràs entrar-hi i tornaràs escriure amb un nom diferent. Posa el teu nom real, home! No tenguis por!
Valoració:1menosmas
Per Mariano, fa mes de 10 anys
IB3 és Un rot agre permanent, mediocre, vulgar,populista, uemista. Fent.se entrevistar el director general que ha fet butxaca com tu Pere Muñoz
Valoració:2menosmas
Per ai senyor..., fa mes de 10 anys

Deixar-nos sense TV3 ????
això infumable de 'baleàrix' ???
madó pereta fins dins la sopa ???
copiar idees de programes?? ("Balears directe" i semblants... )
L'entrevista al delinqüent Matas ???
No poder veure el Barça a TV3 ???? ni la Fórmula1???
oh! la tudada de doblers de la Fórmula1???
Deixar ib3-ràdio sense un duro amb un munt de gent que fa mesos o anys que no cobra ???
donar-te a tu un programa d'entrevistes (infumables totes) ????
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris