algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Per quins motius Esquerra Republicana no es dissol

Dia 8 de maig Esquerra presentà la seva proposta per al futur electoral i polític de l'esquerra nacional. Es basa a arbitrar òrgans comuns de presa de decisions: una executiva conjunta, un consell polític conjunt i una assemblea amb presència de tots els militants de tots els partits, a més d'altres persones que volguessin participar d'aquest projecte polític. Seria el vot de cada individu allò que determinaria el pes dels partits, com també la presa de decisions d'aquest nou subjecte.

La proposta feta arribar mitjançant una comissió negociadora és rebutjada pel PSM. La contraproposta que fa arribar el partit liderat per Biel Barceló per tal de concórrer plegats exigeix a Esquerra Republicana la seva dissolució a les Illes Balears, l'afiliació dels seus militants al PSM-Entesa Nacionalista i que els nous afiliats "no constituiran corrents orgànics basats en aquesta condició amb la finalitat d'influir en la línia política".

L'excusa de les europees, conjuntural i sense la transcendència per al país que tenen les eleccions autonòmiques, ja feia preveure la situació actual. L'única condició que el PSM-Entesa Nacionalista es negà a acceptar perquè Esquerra l'acceptàs a la candidatura europea és conformar una candidatura conjunta i prioritària a les properes eleccions autonòmiques. El pacte amb Els Verds ja estava fet. No entraré a valorar la insuficiència electoral d'aquest pacte i la dificultat per arribar al 5% que es trobarà; tampoc el fet de diluir el missatge nacional amb dues formacions que es defineixen com a federalistes espanyoles.

El que sí que vull deixar clar és que Esquerra Republicana no es dissol. Perquè se sent hereva del republicanisme amb vuitanta anys d'història en aquesta terra. Perquè ha estat la formació política que més ha crescut els darrers 10 anys a les Illes Balears i continua creixent. Perquè pensam que Esquerra Republicana es pot complementar amb altres projectes polítics d'esquerres i sobiranistes necessaris tots ells, però pensam també que l'existència d'un partit nacional complet amb l'objectiu final de la independència és imprescindible.

Perquè algú haurà de defensar que s'esbuqui el monument de la Feixina, que no es davalli el pressupost de política lingüística com s'ha fet enguany, que no s'elimini el Cofuc, que s'eliminin assessors maldament governi l'esquerra, que Educació i Sanitat no minvin les partides com ha passat enguany, que IB3 renunciï als seus drets prioritaris i despesa prescindible en favor de poder veure TV3 completa, que tenguem policia autonòmica com preveia el pacte no acomplit, que es faci una Llei del cinema o de consultes populars com ha fet Esquerra a Catalunya, perquè hem estat capaços de governar i, a més, de no fer-ho a qualsevol preu.

Per totes aquestes coses però sobretot perquè tenim la voluntat i el dret inalienable, en democràcia, d'existir. Nosaltres no ho hauríem demanat mai ni a cap soci ni a cap enemic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Unitat., fa mes de 10 anys
És hora de fer desapareixer el PSM, sobra. No hem de permetre que els seus militants lletraferits acabats i amargats es carreguin el nacionalisme a les illes balears.
Amunt ERC, Amunt Entesa, Amunt UM.
Valoració:7menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Quina barallera.

Què és el psm? El bloc de l'agonia?

I erc, uf, erc... A Catalunya ha perdut l'oportunitat històrica aquestes dues legislatures. Els vots del nacionalisme eren absolutament majoritaris i ells van i posen el senyor Montilla a la Generalitat. Sense haver-hi necessitat! Això es diu malbaratar la sort!

Només Ciu ha tengut resultats positius dins el nostre nacionalisme no espanyol. Amb errades, sí, però amb encerts. I té el suport de la majoria. El tenia quan governava i l'ha tengut quan no ha governat.

Aquí hem de donar suport a un invent similar a Ciu. Això o continuar fent el bàmbol.

Nosaltres ho tenim ben clar.
Valoració:12menosmas
Per Llorencet, fa mes de 10 anys
Millor votar una opció nacionalista no espanyola pragmàtica...
Valoració:7menosmas
Per Antònia, fa mes de 10 anys
Quina Esquerra tenim... quina vergonya! entre el PSM i ERC sa gent no té una referència realment solvent i preparada. Voltors amb molta fam són els que dirigeixen aquests partits...
Valoració:1menosmas
Per joanet, fa mes de 10 anys
El PSM fa vergonya aliena. Tanta estupidesa i ridicula prepotència no es pot aguantar,Viuen del passat, pensant-se representar una massa electoral que ells ja han sobradament decebut amb el seu cadirisme.
Em sap greu per ells pero sobretot per les illes Balears que no es mereixen aquests ineptes suposats defensors de Mallorca.
Valoració:9menosmas
Per toni vives, fa mes de 10 anys
Els independentistes no s'han de dissoldre fins que no siguem independents. Ànims i endavant!
Valoració:6menosmas
Per Josep, també militant, fa mes de 10 anys
A un altre militant d'Esquerra, N'Esperança Marí és un càrrec d'Eivissa pel Canvi que milita a Esquerra i a més no és un càrrec Executiu. En Joan Lladó també és un càrrec electe i no ha deixat l'escó del Consell. Esquerra va deixar tots els càrrecs executius i de gestió a les arees de govern.
Valoració:2menosmas
Per pacto de retroceso, fa mes de 10 anys
1) porque siempre quedarán fachas catalanes en Baleares.
2) porque hay que arrimarse a la poltrona y al dinero público.
3) porque tienen muy poca vergüenza
4) porque viven en otra dimensión
5) porque el dinerito de la Generalitat está muy rico

Algo falla en el sistema cuando un partido radical y totalitario que no representa ni al 5% de la población está condicionando (y jodiendo) a la inmensa mayoría de la población de Baleares
Valoració:-24menosmas
Per UN ALTRE MILITANT D'ESQUERRA, fa mes de 10 anys
No em referia a en Bernat Joan, lògicament. Em referia a Esperança Marí, diputada d'Esquerra al Parlament de les Illes Balears.
Valoració:0menosmas
Per Un militant d'Esquerra, fa mes de 10 anys
Contesatant a "un altre militant d'Esquerra" dir-li que una cosa no te a veure amb l'altre. Esquerra renuncia als carrecs del govern de Mallorca i de les Illes Balears on compartia governs amb UM. En Bernat Joan es un carrec de la Generalitat de Catalunya, no te res a veure amb els procesos electorals illencs...
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris