cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Reescrivint la història

Mai no sabem del cert qui escriu la història, però sí qui la reescriu: els d'Intereconomia, al programa Espanya en la memòria. Diumenge vespre, amb l'excusa de parlar del Front Popular, oferiren l'habitual ració de teoria resumida en: 1. la República fou la culpable de la Guerra Civil, 2. la Guerra Civil s'inicià amb un cop d'estat d'esquerres el 1934, i 3. els militars sota les ordres de Franco no tingueren més remei que intervenir per protegir la legalitat i la pau.

Afegint-hi alguns insults i menyspreus a Azaña ("un enemic de les tradicions espanyoles") i repetint que Lluís Companys era un gran amant de les tradicions espanyoles, palesant-ho amb imatges repetides del President assassinat passejant per la Feria de Sevilla. Tot amb la científica presentació d'Alfonso Arteseros i amb l'encara més científica col·laboració de Pío Moa.

Clar que res d'això no sorprèn després que van ficar dins el plató del programa tota una banda de música, la del Regiment Immemorial del Rei núm. 1, perquè hi interpretassin un mix de música popular, sota el títol de Fiesta de España, a mode d'homenatge, com acostuma a dir el presentador, a l'"Espanya de les províncies".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris