algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

“Una Espanya dividida es presenta unida”

El titular està entre cometes, perquè ni tan sols el meu negre hauria estat capaç d'escriure-ho més bé. Ho diu -en podríeu discutir la traducció amateur de l'original A divided Spain comes together- un reclam (terciari) de portada del darrer número de la revista Time, dedicat més al Mundial de futbol que a la "catàstrofe del golf de Mèxic", Que és el tema al qual hauria estat dedicat el notable magazín si no hagués tengut al damunt -al davall, al davant, al darrere, tant se val, al capdavall només parlam de futbol- la cita que tot ho atura.

Caurem en el tòpic per redundar en l'evidència d'aquests dies: si la selecció espanyola fa un bon paper, qualcú des de Madrid podrà rescatar l'"España va bien" que somien poder dir. Si en un dels miralls més reputats de l'actualitat nord-americana el Mundial pot eclipsar la "calamitat mediambiental sense precedents a la qual ens enfrontam" -torna la traducció amateur-, què no podria fer un èxit de la Roja per a l'estabilitat política de la regió sud-oest d'Europa? De moment, el dossier sobre el campionat dedica dues pàgines a explicar "com els jugadors de la separatista Catalunya fiquen Espanya entre els favorits".

Com no podia ser d'altra manera, el text identifica directament el Barça amb el país, la qual cosa podria arribar a confondre algun servei d'intel·ligència (?) i dur-lo a la conclusió que intervenir -subtilment- en el club català tendria efectes bloquejadors de la desviació identitària.

Subtilment, ara sí, veurem com les decisions polítiques a l'Espagne es relacionen directament amb l'actuació de la seva selecció, com passaria en qualsevol país civilitzat. Per això els incentius són positius. En aquest punt, hauríem de col·legir que la indicació de primar els futbolistes també s'hauria de seguir en relació proporcional directa amb primes a l'afició. Per ventura per això hem començat a veure rojigualdas orgulloses a les balconades. El meu negre, benintencionat i crèdul, ja ho ha fet, en contra de la meva recomanació, calla, que no costa res. Allò que ha unit el futbol, idò, que no ho separin els homes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris