muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Espanya no n'és l'única responsable

Avui dia el problema no és tant “ser espanyols” com assolir institucions dignes amb uns objectius compartits

Biel Barceló, reelegit com a secretari general del PSM, es formulà ahir, en la cloenda del congrés, una pregunta retòrica: tots sabem que la pertinença a Espanya mai no ha tingut cap "valor afegit" per a les Balears. Senzillament ha estat "un mal negoci", com reconeixen també il·lustres conservadors illencs.

Tanmateix, el cas és que el problema no és aquesta "pertinença" ni tampoc l'espoli sistemàtic de l'Estat, sinó la incapacitat dels mateixos balears d'assolir unes institucions dignes des d'on fer unes reivindicacions unànimes.Les picabaralles dels partits principals han estat infames durant tots aquests anys: fins i tot dins el nou PP es qüestiona ara el nom de la llengua pròpia.

Els casos de corrupció també han dinamitat la confiança dels ciutadans a les institucions.I la immigració -de la qual no parlà Barceló- ha dificultat encara més la cohesió entorn d'uns principis que haurien de ser acceptats per totes les forces polítiques, si de veritat estimassin aquesta terra amb l'orgull i la voluntat de fer-la cada dia millor, com el PSM.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 10 anys
No entenc el PSM, sincerament. Formula aquesta pregunta, es planteja aquesta qüestió, i fa discursos plens de victimisme, ingenuitat i catastrofisme. Patètic. Si tant patriota es creu el PSM, llavors, perquè mai, mai, absolutament mai no ha proncuciat de manera clara, contundent i oberta, ni una, aquesta paraula: IN-DE-PEN-DÈN-CIA. Tan difícil és?. La paraula Nacionalisme ja no serveix per res, ha quedat obsoleta. Fins i tot és lletja i ja cansa. Quan a la nostra terra ens deixem d'una vegada de planterjar-nos com hem de piular perquè el papà ocell ens doni de menjar i comencem a moure les ales d'una vegada i aprenguem a volar, aleshores ja farem discursets d'aquesta mena. Fa massa temps que feim el ploremiques. La solució ara, repetesc, és IN-DE-PEN-DÈN-CIA dels països Catalans. Una nació catalana i forta que miri a Europa i s'oblidi d'Europa. Fins que no ens ho plantejem de bon de veres, fer discursos com els que fa el PSM, no és més que fer el paperot.
Valoració:2menosmas
Per cornualles, fa mes de 10 anys
No estic d'acord en res. Espanya és la responsable d'inocular l'autoodi al nostre poble. Per exemple, Antonio Alemany i Román Piña Homs són proves fefaents de la inmundicia intel·lectual que s'ha escampat amb èxit des de l'altiplanície ibèrica. Aquesta gent, com molt d'altra, ha estat convertida en genteta.
Valoració:3menosmas
Per pep, fa mes de 10 anys
Jo crec que ens hauriem de fer alemanys!!
Valoració:2menosmas
Per balear, fa mes de 10 anys
Un altre editorial excel·lent. Gràcies, dBalears.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris