muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Contaminar i pagar

És de justícia que el nou impost ecològic no acabi repercutint en la butxaca dels consunmidors. Seria molt preocupant que fos així. D'aquí a unes setmanes puja l'IVA, hi ha en marxa retallades de sous de funcionaris, congelacions de pensions i la reforma laboral. Més increments de preus, lligats a les tarifes de grans empreses contaminants, podrien convertir la situació en insuportable per a moltes famílies.

És cert que la situació dels comptes públics és nefasta; és veritat que només un severíssim ajustament pot establir les bases per superar la crisi, però en hores tan dures com les actuals els polítics haurien de mostrar la màxima sensibilitat possible. Hi ha vegades que sembla que passen gust a l'hora d'endurir les mesures i fer perdre qualitat de vida als ciutadans.

És d'agrair que en el cas de l'impost ecològic vulguin aclarir que aquesta acció tributàtia la gent es pot quedar tranquil·la. Han de mirar prim a l'hora de pegar esglais als ciutadans.

El major problema de les conjuntures de crisi és que quan se superen la gent en queda molt marcada durant lustres. Han passat quatre generacions i tothom parla del crack del 29.

És en circumstàncies com les actuals quan els polítics han d'oferir el seu costat més humanista. L'excessiva imatge de tecnòcrates que fan molt bé els números però que no entenen de sentiments sol passar factura a les urnes. Si tornam a l'any 1929 veurem com els polítics dels anys trenta del segle passat també ho passaren molt malament, però els seus discursos estaven plens d'apel·lacions a l'esperança, a la superació dels dubtes, a tenir fe en el futur. Prometien que els anys difícils se superarien i que arribarien temps d'esplendor . Això és el que fa falta avui dia: constants al·lusions a la fe en el futur i que els sacrificis d'avui seran l'abundància de demà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Brauli, fa mes de 10 anys
Empreses piràtiques com Endesa, Repsol o Telefònica seran molt males de dur al solc. De fet en Felipe González i n'Aznar les privatitzaren, col.locant allà els seus amics, i de llavors ençà tot va pitjpr: més mal servei i més car. Crec que seria el moment de tornar parlar de "nacionalitzar" aquests caus de lladres. Amb quatre imposts no farem res. Així almenys el poble sabria que pot estirar les orelles als polítics.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris