algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Pocions màgiques sense diagnòstic previ

Ja sé que amb això de la crisi no hi podem fer molta broma. La cosa és més seriosa del que sembla. Fa uns mesos llargs es deia que el segon semestre del 2010 la cosa faria un tomb, parlaven també dels brots verds i no sé què més. Es veu que això dels brots verds devia ser com un miratge, com els rosers que cada any intent aferrar, a partir d'un esqueix, i que brosten una mica però acaben indefectiblement entregant, secs i pansits, l'ànima al creador. Sí, un miratge. Perquè com més ens acostam al segon semestre del 2010 més s'escampa la certesa que encara no hem tocat fons, que encara poden venir mesures pitjors.

I és clar, davant el panorama cada dia surten als diaris persones, especialment polítics, no debades s'acosten eleccions, que sembla que tenguin remeis màgics per intentar desembanastrar aquesta situació incòmoda. I, si fa no fa, aquests taumaturgs, no insignes, són els mateixos que fa uns anys ens pronosticaven que les vaques grasses veterotestamentàries mai no acabarien amagrint-se, que això era cosa del passat quan es passava rusca i no plovia mai d'hora. Vaja, que no hi va haver cap tipus de previsió. Diuen, no sé si els entesos o no, que un dels èxits de la medicina actual es troba molt més en allò que s'anomena medicina preventiva que no en el que es coneix com a medicina curativa. És a dir, s'aplica aquell consell tan savi que diu que val més "sa que guarda que sa que cura"

Aquesta prevenció no l'hem trobada en la política econòmica d'aquests darrers anys. Mirat en perspectiva els agents econòmics o, dit com a més encertadament, els bufons econòmics, han actuat més aviat com aquells eixelebrats que davant un botí no practiquen altra estratègia que el pillatge i el saqueig. A fer-se bons, s'ha dit! Qui dies passa, anys empeny! Com que això era semblant al panem et circensis, els caps pensants i els polítics, que haurien de vetlar pel futur, lluny de fer un diagnòstic preventiu es varen sumar a aquest ventar a l'era i a fer creure que el blat mai no s'acabaria. Convendria rescatar algunes hemeroteques per fregar-los-ho pels morros. O algunes barbaritats fetes durant aquest anys que corroboren això que deim; per exemple, l'aixecament dues vegades, de cap a peus, el Parc de les Estacions.

Ara, un d'aquests còmplices d'aquesta disbauxa, el sr. Fiol, ha tengut la santa delicadesa, convé ser educats i usar de tant en tant els eufemismes, ho dic per jo, d'afirmar al Parlament que si s'han de suprimir els borsins d'interins, s'han de suprimir -vaja no sé quin pa mengen els borsins d'interins, quina despesa porten- i si s'ha d'augmentar la ràtio dels alumnes, s'ha d'augmentar. Anem una mica en compte, no es queixaven no fa gaire que l'educació, el nivell, les competències i no sé quines coses més eren xereques del tot i que anàvem a la coa d'Europa?

Voleu dir que el remei és retallar dràsticament les plantilles i augmentar les ràtios? Seria capaç de dir anàlogament que els malalts han d'estar de sis en sis en les habitacions dels hospitals o a l'hora de fer les operacions quirúrgiques només els han de posar la meitat dels punts de sutura necessaris? Si abans s'havia tengut tan poc seny en les previsions, ara convendria que se'n tengués una mica més amb els remeis a aplicar.
Per acabar, només una cosa. A vegades, quan s'ha posat un impost, l'ecotaxa, per exemple, sortien els de PP i deien que quan pujarien al poder la llevarien. Ara, heu sentit a dir a algú que quan la situació sigui favorable es retornarà el poder adquisitiu perdut als funcionaris? Només en Montilla ho ha insinuat. No entenc tants de silencis...!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jubilat empipat., fa mes de 10 anys
Una de les coses que més afavoreixen els polítics és la desmemòria històrica. I voler-la combatre, és un pecat política gros. Les hemeroteques són cosa diabòlica, i quasi ningú vol acostar-s'hi. I alguns pecats polítics són molt greus a un estat i no ho són gens a altres, com la nostra ecotaxa, que tants beneficis va produir en el poc temps que va estar vigent, i la dels alemanys, que sembla que és una mesura acceptable per a tothom, i que no tan sols no ens beneficiarà sinó que ens pot produir greus perjudicis. Una de les múltiples aplicacions de la "llei de l'embut".
Valoració:1menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 10 anys
panem et circenses
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris