algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Martorell, un esforç per la llengua

Antoni Martorell parteix amb la consciència tranquil·la de la feina feta. Ha convertit IB3 en una eina de normalització lingüística de primer ordre. Heretà la IB3 bilingüe de Matas i la deixa en tres anys en els mateixos nivells d'audiència i emetent estrictament en català i amb molta producció balear. Martorell ha elegit el moment més propici: després de recollir un premi estatal pel millor informatiu de l'any passat i amb el seu prestigi professional intacte. No hi podia continuar. IB3 és la més dolça cirereta del pastís polític. Tothom la voldria engolir.
Després de la dimissió de Maria Antònia Munar, Martorell estava tot sol. La nova UM no el defensà ni l'animà com ell esperava. I ha optat per la solució més intel·ligent: negociar la sortida amb el president Antich, que li ha permès triar el moment més adient. Ahir es comentava que el successor serà el director adjunt, Antoni Capellà, nomenat en el seu moment a proposta del PSOE.

Si fos així, aquest partit, amb vint-i-pocs diputats, podria ocupar el timó de comandament de la cinquena institució balear. El 2007 assolí la presidència del Govern,la del Consell i la batlia de Palma. Fa pocs mesos aconseguí la presidència del Parlament. I ara toca el torn a l'almívar de la democràcia: la televisió pública.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Romeu, fa mes de 10 anys
Bé Joan, però aquest partit tot el que toca ho destrossa. En Carles Manera pareix que just s'interessa pel Parc Bit. Tenc per mi a les pròximes tot els fugirà de les mans. Pel que fa al Martorell bon vent i barca nova!
Valoració:2menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
I, a més, aquestes sigles IB tenen connotacions espanyolistes (Ibiza, Iberia). Molt mellor TVBAL (és només una idea)
Valoració:1menosmas
Per Telelluny, fa mes de 10 anys
Mentre no tornem a poder veure TV3 completa, som molts els que pensam no veure IB3.
Valoració:9menosmas
Per Per què no puc triar?, fa mes de 10 anys
No oblidem la defensa a ultrança d'un "espai televisiu" postís, el gastòrum de "sa" fórmula, l'intent d'apropiació d'una audiència que ja tenia la seva televisió, no sumant, sinó restant...
Valoració:6menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 10 anys
Ara tot és en català, però la qualitat lingüística és pèssima. Hi ha pocs professionals, alguns se salven, que sàoiguen xerrar bé i tampoc no es deixa treballar als lingüistes per fer que la cosa sigui menys desastrossa.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris