algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Secretisme convenient

Una setmana abans d'acabar el termini que Zapatero donà als agents socials per pactar la reforma laboral, encara no tenim clara idea de quines són les propostes de patronal i de sindicats o quines les retxes vermelles del Govern socialista. Només tenim una certesa: al PP de Tancredo Rajoy ni li agradaran ni en proposarà d'altres. Amb aquest panorama, la ciutadania tenim motius més que suficients per exigir nous actors d'aquesta comèdia.

Volem saber què opina cadascú de com acarar la tragèdia de l'atur en una època de crisi generalitzada i quins principis ideològics els armen a l'hora de negociar com a agents socials o com a grups parlamentaris. No és possible que, d'una reforma que afectarà drets conquerits i costums establerts. no tenguem puntual i precisa informació del que pensen els qui hi participen. Tot aquest secretisme no és només per tàctica negociadora, que seria comprensible, sinó per pur pànic de mostrar les idees pròpies.

Quan s'estimen més criticar aspectes del consens que s'aconsegueixi que mostrar-se sense embuts, és perquè se sap que les propostes pròpies indignaren.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord, Ferran. Els fa por mostrar les idees pròpies, no sigui que quedin en evidència quan la realitat, o Europa (?), s'entossudeixin a anar en un sentit totalment diferent o, fins i tot, contrari. Senzillament, ni els d'un color polític ni els de l'altre saben com acarar ni l'atur ni la crisi generalitzada,
Noto a faltar les idees dels que suposadament en saben d'economia. On són els economistes? Paradoxalment, quan més els necessitam, no se'ls sent. Necessitam la ciència de l'Economia, si existeix. Perquè si hem de seguir confiant amb els polítics, anam arreglats...
Valoració:4menosmas
Per Quin fàstic!, fa mes de 10 anys
De comèdia res. Tragèdia, i amb actors dolentíssims que volen ésser reemplaçats per actors encara pitjors. Hi hagué un temps, no llunyà, en què es creia que l'Estatut del Treballador era la primera passa cap a un benestar creixent, i ara veim, frustrats, que els temps han canviat i que anam cap enrera. I si és ver això que es diu, que el Govern podria subvencionar els acomiadaments, cap a on anam? Pobres i beneits ja ho som, però és que ens volen imbècils i miserables. No
oblidem que tota aquesta crisi que patim ha estat organitzada pels escandalosament rics que encara ho volen ésser més. No hi ha cap altre motiu que expliqui aquesta situació.
Valoració:7menosmas
Per Maria, fa mes de 10 anys
Des que es va aprovar el primer Estatut dels Treballadors fins ara, cada reforma que hi ha hagut, totes, han estat per perdre drets i fer passes enrera en la protecció social i la qualitat de l'ocupació.

La dreta reclamant sempre reformes cada vegada més regressives, si poguessin demanarien reinstaurar l'esclavatge, i l'esquerra, incapaç de respondre, sempre fent anques enrerra.

Ja se que parlar d'esclavatge sona a demagògic, però deman... Que és treballar, en precari, amb horaris parcials i a criteri de l'empresa, que són capaços per cridar-te fer una hora de feina, per 700 o 800 euros?

Quan has menjat, vestit i pagat el lloguer, no queda rés.

Als esclaus també els donaven cobert i menjar... només perquè si no menjaven es morien, i clar, llavors no treballaven.

Aquest és el progrés que ens ofereixen, això sí, diran que respectaran les condicions dels que ja fan feina, i les noves "mesures" s'aplicaran als nous contractes.

I jo deman: i els nostres fills, quin futur els oferirem ?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris