cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Canonges sindicals

Amb la vaga de demà només hi poden perdre els sindicats (que hi perdin els ciutadans ja ni ho discutim) perquè saben del cert que no aconseguiran moure ni una mil·lèsima la decisió governamental de retallar-los els sous i, per tant, mai no poden guanyar, que sol ser pel que es convoquen protestes que suposen sacrificis als vaguistes.

Només si la convocatòria té un seguiment massiu, capaç de generar certa catarsi entre els participants i que aquest sentiment de fer part d'un instrument potent conhorti la irremeiable derrota econòmica, la proposta haurà tengut sentit. Sentit sindical, que és un sentit que no s'hauria de perdre si no volem tornar arrere tot allò que gràcies als sindicats s'ha conquerit.

Cert que eren altres sindicats o, especialment, altres sindicalistes amb la credibilitat intacta i que ara les cúpules destil·len una ferum de floridura després d'haver-se instal·lat en la canongia menys dinàmica de la nostra història democràtica. Per canviar necessiten que els treballadors hi tornin creure i renovin tant canonge amb vocació de reposat cardenal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cosme, fa mes de 10 anys
Aquest Ferran Aguiló no és aquell que venia camisetes estampades als polítics a canvi de quatre afalacs?
Valoració:-1menosmas
Per Quin desgavell!, fa mes de 10 anys
Els sindicats ja no són allò que eren, ni seran mai allò que podrien haver arribat a ésser, perquè han perdut l'ocasió històrica. En les actuals circumstàncies, poca cosa és el que poden fer, i organitzar vagues no crec que sigui gens efectiu. Les vagues només són efectives quan perjudiquen el patró, i si el patró té poca feina, no tan sols no el perjudiquen sinó que el beneficien, perquè s'estalvia els sous que no haurà de pagar pels dies que duri la vaga.
Valoració:8menosmas
Per SGI, fa mes de 10 anys
Els sindicat han de fer feina dia a dia per defensar els drets dels treballadors, com que no ho fan han perdut credibilitat.
Els representants sindicals de les juntes de personal dels funcionaris només vetllen per la seva propia carrera administrativa, només vetllen pels seus interessos particulars.
Valoració:7menosmas
Per Robert, fa mes de 10 anys
Jo vaig estar sindicat. Ara ja no hi estic. Els sindicats són l'únic mitjà que tenim els treballadors per defensar els nostres interessos, desgraciadament, però, han perdut tota credibilitat fa molts anys, al manco per mi. En podria comptar unes quantes de bones.
Però per altra banda, hem de fer callar aquests desinformats o manipuladors que diuen els tòpics de sempre sobre els sindicats (que si reben subvencions, que si es financien amb el cursets, etc.), curiosament no diuen mai que les organitzacions patronals també reben subvencions (i els partis polítics, i etc., etc.) i que les patronals també organitzen cursets.
A qui interessa de veres que els sindicats tenguin una mala imatge i que els treballadors no es fiïn d'ells? Supòs que no importa respondre. El que és necessari que els sindicats facin neteja i s'apropin als treballadors. Però això, em pareix una tasca quasi impossible.
Valoració:7menosmas
Per De les herbes molles..., fa mes de 10 anys
Els sindicats majoritaris al Regne d'Espanya fa anys que estan apalancats en les subvencions i no saben què és una vaga, però s'ha de fer camí, perquè no hi ha més camí que la protesta i la lluita. Bramular en privat només serveix per a la resignació, i de les herbes molles....
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
No estic sindicat, però tots els que critiquen fàcilment els sindicats i els treballadors públics que diuen amb orgull que no faran vaga, sabeu que són? jo sí.
Valoració:-1menosmas
Per NO a la vaga dels subvencionats, fa mes de 10 anys
Què poden perdre més el sindicats que no sigui les subvencionarres que reben?
Valoració:9menosmas
Per Pepe, fa mes de 10 anys
he sentit un catdràtic de dret constitucional dient que la baixada de sou dels funcionaris es anticonstitucional. idò el que han de fer els sindicats es promoure un judici i deixarse de vagues. Jo soc funcionari i no en faré ho denunciaré ja fa temps que els sindicats no serveixen per a res a les illes.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris