nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Cofuc

El Cofuc es va crear en l'època en què Jaume Gil feia de director general de Política Lingüística amb l'objectiu de prendre els cursos de català per a adults a qui els havia fets des de la mort de Franco (fins i tot se n'havien fets abans, semiclandestins), o sia, l'OCB i les seves entitats germanes.

Quan Joan Melià va ser director de Política Lingüística, li sabé donar una utilitat positiva i ha estat un instrument per dotar d'agilitat l'alfabetització en català dels adults.

Ara, quan es planteja des d'una part del Govern suprimir aquest consorci, cal tenir en compte que ara per ara hi ha molta més gent que demana aprendre català que oferta d'ensenyament. Els temps de crisi econòmica són temps per apostar per la formació i, per tant, des de l'Administració pública l'ensenyament de català s'ha de considerar una inversió i no una despesa.

És totalment contradictori exigir requisits de coneixement de català i rebaixar-ne l'oferta formativa. Mentre hi hagi una sola persona que vol aprendre català i no té on fer-ho, no l'estarem encertant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antoni Martiáñez, fa mes de 10 anys
Segur que ningú no demana la supressió de l'Instituto Cervantes. Es veu que la crisi l'han de sufragar els pobres i les cultures no castellanes de l'estat. De res no serveix al·legar que som una de les comunitats més espoliades per Espanya. És la història de sempre: si qualcú s'ha de sacrificar que ho facin els ciutadans de les colònies. El que més m'indigna és el silenci conformista i covard dels socis "nacionalistes" de n'Antich. N'hi ha que tot d'una agafen gustet a les poltrones.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris