algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Atur i immigrants

Els immigrants sense feina han de ser protegits i integrats, però en el futur no hi pot haver allaus de nouvinguts

Era de preveure que el col·lectiu d'immigrants es veiés fortament afectat per la profunditat i la duresa de l'actual crisi econòmica. Un 26% dels qui no tenen feina a l'Arxipèlag corresponen a aquest col·lectiu. S'ha de pensar que es tracta de persones que, en la seva gran majoria, arribaren en època de boom i per desenvolupar tasques de molt baixa qualificació, sobretot en la construcció i l'hostaleria.

Molts d'ells no tenien ni tan sols els documents necessaris per accedir al mercat laboral. La política oficial, fins fa pocs anys, era arreglar la situció dels sense papers i desenvolupar totes les tasques possibles envers la integració dels nouvinguts. En l'actualitat, la conjuntura ha passat a ser molt més complexa. Per un essencial principi de solidaritat, cal mantenir aquests col·lectius i posar en marxa tots els mecanismes possibles perquè tornin a tenir feina exactament en les mateixes condicions i oportunitats que els ciutadans nadius. Però s'ha d'aprendre amb vista al futur.

Quan, algun dia, se superi la crisi, faran falta polítiques més restrictives en l'admissió d'immigrants. Els increments poblacionals desmesurats generen a la llarga molts de problemes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Primer quan un mallorquí migra a Inca, Alemanya o Amèrica ès immigració, migra a un mateix sistema econòmic i cultural.
El mallorquí seria un emigrant quan anàs a qualsevol país del Tercer Món.
Fixa-te que els "estudis econòmics de entitats de solvència" parlaven de immigrants i no de emigrants, o sigui que havien de tenir el mateix nivell o superior a la regió receptora.
Tampoc entenc això que diu: "lo important ès que són persones i existeix un dret fonamental de les persones que ès viure allà on vulguin".
No existeix tal dret, lo que potser hi hagi sigui una intenció o declaració dels idealistes, però amb la condició que primer són noltros i que no hem de criar cucuts.

La femella del cucut posa diversos ous, cadascun en diferents nius d'altres aus. Tria petites espècies d'aus, com rupits i piules, tot i que utilitza sempre nius de la mateixa espècie. Després de ser incubat, el pollet del cucut llança fora del niu qualsevol altre ou o poll, i malgrat això els seus pares adoptius segueixen alimentant-lo, conduïts per l'instint.
Valoració:-2menosmas
Per miquel monroig, fa mes de 10 anys
Convendria recordar que estudis econòmics d'entitats de solvència econòmica amb els seus especialistes al front, parlaven fa pocs anys de la necesssitat d'uns 20.000 immigrants per mantenir el nivell de creixement economic de les Illes.
A més de les seves personals situacions dramàtiques en molts casos, vingueren perque les necessitava el nostre sistema...Per tant estic molt d'acord en el que deis "per un essencial principi de solidaritat, cal mantenir aquests col·lectius".
Sobre les polítiques restrictives la cosa ja és més discutible, pens com en Raúl :l'important és que són persones i existeix un dret fonamental de les persones que és viure allà on vulguin.
Que no ens recordam quan nosaltres forem emigrants cap América o Älemanya ?
Per tant : per a tots els immigrants, mateixes condicions i oportunitats que els ciutadans nadius.
Valoració:-1menosmas
Per Raül, fa mes de 10 anys
A mi m'importa poc si són immigrants o són una altra cosa, em basta saber que són persones.
Valoració:4menosmas
Per ...passant resvista, fa mes de 10 anys
Mateu, el que convengui a hotelers i, sobretot, a polítics...

Sovint no per bé, Caperrot.
Valoració:18menosmas
Per Caperrot., fa mes de 10 anys
L'allau de nouvinguts en massa des dels 70s,, va canviar tota la fesomia de Mallorca.
I no sempre per bé.
Valoració:18menosmas
Per oni, fa mes de 10 anys
Mateu, que maneja el tema de la immigració és el des-govern espanyol. Primer l'Asnar i després el Sapatero. Ambdós amb la seva política d'immigració s'han carregat el país i ara ho fan pagar als ajuntaments i autonomies. Això és el que passa quan tenim governant sin complejos.
Valoració:19menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
I en el passat, n'hi podia haver d'allau de nouvinguts?

Hi haurà el que convengui als hotelers, com sempre.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris