algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

No a la retallada de drets socials i salarials en la sanitat

Per setembre de 2009 Govern i sindicats varen signar un acord per a la Funció Publica en què es demanava un esforç econòmic dels empleats públics, amb un augment per a l'any 2010 de només el 0,3%, revisable per als anys 2011 i 2012 i així compensar la pèrdua de poder adquisitiu que ja veníem arrossegant. Es garantia també el compliment dels acords econòmics aconseguits, a més d'altres millores laborals com ara la jubilació parcial.

El Reial Decret aprovat pel president Zapatero suposa novament un altre atac a la dignitat i a la professionalitat dels empleats/des de la sanitat pública, afegint una brutal bateria de retallades de drets socials i econòmics, que ens porta a la fallida total del dret a la negociació col·lectiva com a conseqüència de la seva aplicació.

La "sabatada" suposa una regressió en tots els àmbits del sector sanitari, no sols per les retallades salarials que patirem els treballadors/es, també per la congelació i/o retallada a les pensions, a la jubilació parcial, a la dependència, o pel deteriorament en la qualitat assistencial, com a conseqüència de la minva en la contractació i la substitució del personal, i no diguem per la privatització de serveis que s'està duent a terme en diferents hospitals i centres d'atenció primària de les Illes i que CCOO ha estat denunciant de manera continuada.

La Federació de Sanitat de CCCO de les Balears fa mesos que està actuant de manera contundent davant les agressions que el Govern balear va iniciar el mes de gener, amb una retallada en sanitat de 100 milions i la suspensió de tots els acords signats. Aquesta tisorada, sense precedents en cap comunitat autònoma de l'Estat, va ser el motiu per engegar al mes de gener de 2010 una campanya de mobilitzacions davant les conselleries d'Hisenda i de Sanitat, amb una recollida de signatures que presentàrem al president Antich, als partits polítics i a la resta de conselleries i que va culminar amb un tancament i una vaga de fam a l'Ib-Salut durant deu dies, conscients de la gravetat de la situació que vèiem venir.

Aquestes mesures de pressió, qüestionades per alguns, varen donar com a resultat un comunicat del conseller de Sanitat reconeixent el dèficit que s'arrossegava en la sanitat balear i la necessitat de l'ampliació pressupostària, essencial per a la sostenibilitat del sistema sanitari públic.

En l'actualitat, la situació insostenible ens dóna la raó del que fa temps que denuncim, encara que pretenen que siguem nosaltres, la classe treballadora, els jubilats, els dependents i els milers d'aturats, qui paguem la seva incompetència, la seva manca de consens i la seva corrupció política, aliada amb l'especulació de molts que a costa de nosaltres, tots els ciutadans, s'han fet rics.

Avui ens hi jugam molt, no sols el present, sinó també el futur de la classe obrera. Des de la Federació de Sanitat de CCOO Illes fem una crida a tots els treballadors/es de la sanitat balear, als usuaris/àries de la sanitat, als pensionistes i a tota la ciutadania perquè acudeixin a la manifestació del pròxim dia 8 de juny a les 19 hores, a la plaça d'Espanya, per la defensa de la sanitat pública, pel dret a l'ocupació i per dir no a la retallada dels drets socials i laborals en l'àmbit de la sanitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Només en la sanitat ?, fa mes de 10 anys
Només en la sanitat ?
Crec que per ser sindicalista hauries d'apuntar una mica més amunt i dir simplement: No a la retallada de drets socials i salarials , ZP traïdor, volem la teva dimissió !
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris