algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Una feina coherent

Les coses sobredimensionades acaben caigent pel seu propi pes. Més de cent empreses i consorcis públics són una enormitat. Matas en creà una cinquantena en la legislatura passada (2003-07). Ja estam que era una època de vaques grasses, però es passà de botador.

Ara, en època de crisi, la desmesura és insuportable. De totes maneres, aquest procés serà efectiu si es veu un estalvi real de recursos, si les fusions d'empreses impliquen gastar molt menys. Això suposa la pèrdua de càrrecs i de cadires. I aquí hi ha el punt més delicat de la qüestió.

Ja tenim damunt la taula la proposta d'Antich. Sembla evident que les empreses dependents o en les quals tenen participació les conselleries socialistes, faran disciplinadament el que ordena el president i iniciaran el procés en el moment més adient. S'hi mantindaran els llocs de feina, però s'hi reduiran els alts càrrecs i les despeses corrents, que ja és qualque cosa.

El cas del Bloc és diferent. De moment, és una incògnita si també acceptaran la reducció de gerents d'empreses públiques. Tot apunta que a l'hora de la veritat serà així, però per ara falta una declaració conjunta de tota l'esquerra per puntualitzar més els objectius, establir un calendari de fusions i, sobretot, començar a deixar clar quan es farà del tot efectiva la mesura.

Si hi ha cap punt que uneix, o que hauria d'unir totes les forces polítiques del Parlament, és el de la reducció al màxim possible del sector públic en aquesta dura conjuntura de crisi. Els ciutadans han de veure que tothom té les idees clares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris