algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

Maneres de sobreviure

El socialista Jordi Sevilla, que fou ministre dos cops, té la fórmula màgica perquè Zapatero guanyi les eleccions de l'any qui ve. Cal resistir. Així ho ha dit. A parer de Sevilla, si Zapatero aguanta dempeus fins que soni el gong acabarà guanyant el combat. El problema rau, precisament, en el remei. En el fet de resistir. Rajoy no té pegada, no preocupa. Però el professor de Georgetown fa sis-cents abdominals sense deixar de siular (cançons de Julito Iglesias, és evident).

De manera que Zapatero, si resisteix en pla heroic, com Folledo a Laszlo Papp, pot baixar del ring irrecognoscible, amb cara picassiana. Tanmateix, ens deien que Franco pescava un tauró cada vegada que tirava la canya, i més endavant hem sabut que en el seu ham no hi picava ni una oblada dins un pot. Vull dir que Aznar, en lloc de fer sis-cents abdominals, ben igual s'acota per lligar-se els cordons de les sabates una vegada al dia i prou.

La dreta magnifica les seves capacitats. Però certament el socialisme no té gaire confiança en Zapatero, amb l'excepció de Jordi Sevilla que li fa la gara-gara. González en fa befa. I er Arfonzo acaba de fer-lo víctima dels seus comentaris. Guerra dixit: Ni Zapatero es el PSOE ni la nueva clase social que han creado des del poder es el socialismo. El peix, per la boca mor. Si er Arfonzo hagués nascut peix, no hauria passat de morralla. Parla tothora. I sense necessitat. Tanmateix, és previsible. Qui vulgui saber on té els interessos Guerra, basta que miri en direcció contrària a allà on tira la pedra, perquè mai no ha apedregat les seves teulades.

En aquest moments tèrbols podria admetre que Malenita Àlvarez va invertir en carreteres i via fèrria a Andalusia molt més d'allò que el sentit comú i la solidaritat interterritorial aconsellaven. O podria proposar que Canal Sur deixi d'emetre, perquè els andalusos en tenen a bastament amb les cadenes estatals. Però no ho farà. Dels contrasentits i de les incoherències, sembla que en tenim l'exclusiva els mallorquins. Tot un president del Cercle d'Economia -que mira, i no cal dubtar-ho, pels interessos de la Comunitat- afirma que hauríem de prescindir del Consell de Mallorca per evitar la duplicitat de càrrecs amb el Govern, sense reparar que l'Estat no s'ha plantejat prescindir de la Comunitat Autònoma de Madrid, un ens ideològic al servei de la dreta més altiva.

També opina, Forcades, que IB3 suposa una despesa immoral. I home, immoral, immoral...? Pot titllar-se-la d'immoral si atenem a l'escassa qualitat de gran part de la seva programació. Malgrat tot, és una eina imprescindible per a la normalització lingüística del país. La crisi és responsabilitat de tots, però no l'hem generada tots. Ni l'han generada els treballadors ni les comunitats autònomes.

Tanmateix, Zapatero vol provar de resistir fent pagar als que menys tenen i desguarnint les comunitats que ho consentin. Francesc Antich se'l creu a ulls clucs, de manera que ja ha prescindit de dues conselleries i proposa suprimir la meitat de les empreses públiques. Si Zapatero accepta ésser el sac dels cops tal com li proposa Jordi Sevilla, arribarà fins al final de la legislatura. Però si Antich continua buidant cases i rodant claus, d'aquí a un any haurem d'anar a cercar allò que resti de la Comunitat Autònoma en els encants.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ens faran beure oli, fa mes de 10 anys
Si l'esquerra no s'espavila per tal de fer allò que li correspon fer, és a dir, d'esquerra, d'aquí a pocs anys ens faran cantar "Giovinezza". Encara podem aturar el feixisme que amenaça Europa. Som-hi.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris