algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Impuls a la iniciativa privada

Les mesures d'ajust anunciades ahir pel president Antich suposen un notable sacrifici per a l'Administració autonòmica i per al conjunt de la societat, però de poc serviran si des del Govern no es fa un gran esforç d'imaginació i també econòmic per rellançar la iniciativa privada a les Balears i per enfortir el teixit empresarial. Aconseguir-ho està en sintonia amb l'Europa de l'euro. Fracassar en aquest aspecte implica l'empobriment i caure en la necessitat objectiva d'haver de reduir cada cop més el sector públic.

La lliçó d'Alemanya a la resta del continent només és una: la salut d'Europa són les seves empreses i només a partir d'aquestes es pot articular una administració forta, protectora i defensora dels seus ciutadans. No pensar així és mantenir la ment ancorada en la primera meitat del segle passat. Antich exposà ahir el seu pla d'ajust.

Serà discutible, però ha de partir d'un fet inqüestionable: ha de crear les condicions objectives per fer atractiva la inversió de la seguretat que l'expectativa d'obtenció de beneficis és l'únic que pot contribuir a la creació de llocs de feina, tal volta en principi precaris, però a la llarga sòlids. Seguint l'exemple de l'ampliació del decret Nadal, s'haurien d'articular mesures per a la resta de sectors industrials. Les conselleries del Govern -totes- s'han de convertir en motors d'enfortiment de la societat civil. Els empresaris s'han d'enaltir i no demonitzar. I n'han de sorgir de nous, i cada cop més, amb el suport de les institucions al progrés i la llibertat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
És indispensable l'impuls a la iniciativa privada. I urgent.
Valoració:2menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys
Carles Manera està destruint l'autonomia i el Govern Balear. Primer imposa unes restriccions brutals que deixen sense oxigen les empreses (n'hi ha que fa anys i panys que tenen pendent els cobraments del Govern i del Consell), després asfixia els Ajuntaments (el Consell s'asfixia tot sol amb la catastròfica gestió que té) i ara ve en Zapatero i ens acaba de rematar. A les pròximes el PP arrassarà, per molta corrupció que li trobin i n'Antich, una vegada més, no entendrà què li ha passat. Xisco, ara que hi ets a temps, fot fora en Manera i els seus teòrics neoliberals.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris