muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Veus de Lluc a sa Pobla

El cert és que, malgrat determinades interpretacions materialistes de la història, dins el si de la història dels pobles hi ha unes constants emocionals que recorren els segles, també podríem anomenar-les espirituals o religioses, que, com a conductes motors, uneixen indrets de feina i indrets de devoció. Són els lligams que, durant generacions, han connectat, i connecten, sa Pobla amb Lluc. L'any 1683, el pobler Pere Ferragut i Cànaves, el capità Pere, davant notari féu donació de les seves possessions de Menut i Binifaldó al patrimoni del santuari. El vincle és antic, important.

Divendres passat, dia 28 de maig, a l'església parroquial de Sant Antoni Abat de sa Pobla, els Blauets, l'escolania de Lluc, va oferir un magnífic concert, amb el cant emocionant de la sibil·la, per donar suport que aquest càntic tan mallorquí sia considerat com a patrimoni de la Unesco: bella i incertada iniciativa de l'Associació d'Antics Blauets i dels organismes oficials.

Dues de les cantadores dels Blauets són nines de sa Pobla, amigues de les meves nétes i, la seva mare, una poblera més, va néixer a la Península. Em plau veure, comprovar aquesta integració social i sentimental, voluntària i joiosa, amb el tarannà del poble mallorquí. Lluc sempre és referència tradicional. Ara, amb el vigor juvenil de les dues nines que he esmentat, a polifonia llucana, amb la seva cerimoniositat habitual, agafa novella embranzida. La sibil·la al patrimoni de la Unesco i Lluc aquí, a prop de nosaltres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris