nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Ara, les empreses públiques

Després de la reunió d'ahir amb Bauzá i amb Melià, Antich no tenia més remei que posar-se tot d'una a fondre conselleries. Avui, té un ple molt difícil al Parlament i ahir ja li deixaren ben clar que no somiï ni tan sols d'assolir el suport de l'oposició, que té 32 diputats enfront dels 27 del Govern, si no redueix el sector públic.

En principil pot semblar surrealita fondre Presidència amb Agricultura, però el cert és que aquest darrer departament està en procés de transferència als consells. Almanco té un sentit fer-ho. Fondre Turisme amb Treball ja és una altra història. En principi, Turisme havia de quedar al marge de les pugnes polítiques, però amb la inclusió de Treball s'hi veurà immersa. Tot i així, es podran fer molt més esforços per centrar els cursos de formació en el sector turístic. Almanco aquesta és l'explicació que en donarà avui Antich. Hi haurà una retallada de directors generals i de càrrecs de confiança, que ja és qualque cosa.

Curiosament, les conselleries foses són del PSOE. Les del Bloc continuen exactament igual. De totes maneres, la gran batalla és la de les empreses públiques. És prou sabut que Antich té ganes de reduir aquest sector almanco un 50%. És molt probable que avui ho faci públic. Viurem la fusió de moltes d'aquestes empreses i consorcis amb la consegüent reducció de càrrecs? Pot ser. En tot cas, si totes aquestes mesures no van dirigides a enfortir les companyies privades i a revitalitzar el teixit productiu, anam cap al desastre. Tot aquest esforç ha de servir perquè el sector privat creï feina i riquesa. O s'aconsegueix, o la ruïna.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Es sector privat és això, privat, i ses decisions que s'hi prenen són decisions privades i es beneficis que s'hi reparteixen també són privats. Disminuir sector públic és eliminar entitats que en teoria estan sota control públic, és a dir, de tots, a favor de s'altre sector, es privat, sota control precisament privat com diu es seu nom, tan teòric com pràctic. Qui mos assegura que donant carta blanca a aquest sector es crearà més feina i riquesa? I si se'n creen, seran una feina i una riquesa ben repartides?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris