cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Exposició homenatge a Bernardí Celià

La societat La Unión, més coneguda per als sollerics com Sa Botiqueta, lliurarà una exposició homenatge al pintor solleric Bernardí Celià, del qual dimecres dia 2 de juny es compliran vint-i-cinc anys de la seva mort.

L'exposició tindrà lloc per les festes patronales, el 24 d'agost. La mostra acollirà una sèrie de pintures de la comarca, algunes de les quals són patrimoni de l'entitat que ret homenatge al seu soci i destacat pintor Bernardí Celià.

Celià (Sóller,1921-1985) és un dels pintors que més recordo de Sóller, juntament amb l'universal Juli Ramis (Sóller, 1909- Palma, 1990), el qual vaig entrevistar en moltes ocasions; don Pep Castellanas (Barcelona, 1896 - Palma, 1980), de qui vaig fer la seva biografia, i don Pep Ventosa (Barcelona, 1897- Andratx, 1982 ), del qual vaig escriure algunes presentacions i comentaris crítics.

L'obra del pintor Celià està amb possessió d'una força manifesta i espontània, mitjanzant una línia creativa lliure. Treballà amb intensitat i crec que també amb molta passió. La serra Nord de Mallorca forma part d'una narració plàstica de l'artista. Jo gairabé m'atraviria a dir obsessiva i imprescindible.

Recordem les pintures de la Calobra, torrent de Pareis, esllavissades des del camí de Biniaraix, el barranc...
Bernardí Celià és mereixedor d'aquest homenatge i d'un reconeixement per part del poble de Sóller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris