algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Qui ha de retallar?

Aquesta setmana hem pogut sentir i llegir algunes frases memorables, i hem pogut veure com l'Estat espanyol ens torna a extorsionar una vegada més. Una notícia de diari expressava allò que deuen sentir un bon grapat d'espanyols i que marca una mica dins quin Estat vivim.

Parlam d'Eurovisió i llegim: "Desde el desmembramiento de la Unión Soviética y Yugoslavia, Eurovisión se había convertido en patio de recreo de repúblicas que, con las identidades nacionales desperdigadas y aplicando el "divide y vencerás", hicieron dudar del peso específico de la calidad musical en Eurovisión". Què vol dir "el patio de recreo de repúblicas que con la identidades nacionales desperdigadas...?

Si pensen això de països constituïts en estats de manera democràtica i a partir de l'aflorament d'identitats nacionals clares, que no deuen pensar d'aquelles que creiem que la nostra realitat nacional no respon a una Espanya unitària i uniforme? I només parlam d'Eurovisió!!! Ara pensem quina ha de ser la seva retòrica quan parlam de l'Estatut, d'economia, de fons de compensació, de balances fiscals, etc.

Voleu saber el que en pensen? Aquestes són les darreres paraules de Jiménez los Santos: "El Estatuto de Cataluña, donde se ha cargado toda la política exterior de España, donde se ha arruinado la economía española, donde las taifas se han convertido en estados dentro de no se sabe qué estado, donde todas las fechorías posibles se han hecho, donde se ha destruido la nación, se ha desarticulado el Estado, se han roto los lazos más íntimos y básicos de cualquier comunidad política".

Bé, idò, amb aquests hem de ser solidaris; a aquests els hem pagar els seus capritxos; són aquests que ens han de beneir... I, mentrestant, Zapatero anuncia una retallada que, tanmateix, hem d'acabar fent les comunitats autònomes. Només esperem que PSM i UM es plantin i repeteixin que a nosaltres ja fa temps que ens retallen.

Per què Zapatero no retalla l'Administració de l'Estat? Per què no elimina ministeris que són prescindibles en època de crisi? Per què no elimini ministeris que tenen les competències transferides a les comunitats autònomes? Per què no elimina delegacions i subdelegacions del govern?

Nosaltres necessitam una administració autonòmica forta perquè tenim les competències, tenim la voluntat de ser un país i perquè els dispendis de l'Estat no els ha provocat el Govern de les Illes Balears. L'Estat tuda i tudarà recursos i doblers mentre nosaltres ens estrenyerem el cinturó!

Ràpidament podríem pensar algunes mesures per estalviar a Madrid:
1. Eliminar l'aportació pública a la Casa Reial.
2. Eliminar la monarquia.
3. Reduir ministeris.
4. Reduir l'Administració perifèrica de l'Estat.
5. Davant els que demanen que es tanqui IB3, que es tanqui el segon canal de TVE.
6. Que Televisió de Mallorca i IB3 es converteixen en una mateixa cadena amb dos canals.
7. Que s'eliminin càrrecs públics a totes les àrees on durant els darrers deu anys els càrrecs han crescut per damunt l'increment de pressuposts.
8. Que es revisin les competències duplicades i s'eliminin les duplicitats.
9. Que es faci pagar més per la compra d'objectes de luxe.
10. Que paguin més les rendes més altes.
11. Que paguin més les empreses amb més beneficis.
12. Que paguin més les transmissions patrimonials més oneroses.

Amb tota probabilitat, les mesures podrien ser moltes més, però abans de retallar o congelar pensions i sous de funcionaris, abans de demanar a les comunitats autònomes retallades inassumibles, abans de tallar la inversió pública que ha de generar moviment econòmic i productivitat, potser podrien pensar com retallar-se ells mateixos.
I el problema de molts dels que prenen decisions és que ja fa massa anys que estan asseguts a un escó i els arriba una nòmina sense saber ben bé per què.

Quan un no s'ha de guanyar el sou, quan passi el que passi cobra, quan no ha d'estar pendent dels bancs per cobrar i poder pagar nòmines als treballadors de la seva empresa, es diuen barbaritats com les que estam sentint. Ara diuen que les empreses ja varen tenir feina l'any passat amb el pla B -el pla on s'han tudat més doblers i el més mal planificat de la història- i demostren que no saben com funciona una empresa: a final d'any tanca l'exercici, paga IVA, Imposts de Societats, seguretats socials i amb el nou any comença un altre exercici on ha de tornar a pagar nòmines, imposts, etc. Potser algun ministre no vol cobrar la nòmina de maig perquè ja en va cobrar una el maig de l'any passat?

I avui havíem de parlar de les caixes d'estalvi, però el tema queda pendent per a la setmana que ve...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per toni, fa mes de 10 anys
inmundicies, supós que ets dels que pensava que tota la corrupció que va destapar el inmundo i ara és als jutjats ho feia per imperialisme o cosa semblant? no hi ha res pitjor que els fanàtics.
Valoració:1menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys
Sr. Muñoz, benvingut al marxisme que tan bé ha funcionat segons vosté. No s´ha quedat als anys 20? I una altre cosa, perqué no es canvie es cognom per munyoz?
Valoració:0menosmas
Per Caterina, fa mes de 10 anys
Ma mare d'aquestes actituds en diu "no poder consentir que un ca rovegui un os".
Valoració:-2menosmas
Per ja està bé, fa mes de 10 anys
Ja està bé de ficar-se amb gent que només fa la seva feina i la fa bé. És que no es pot fer feina per les institucions si el es fa és de qualitat?
Algú sap d'algun treball que hagi fet en Pere Muñoz per alguna institució i hagi estat mal fet?
Valoració:1menosmas
Per Virutes, fa mes de 10 anys
I segons immundicies, mos prenen el pèl quan parlen de segons qui. Es veu que és una persona intel·ligent, objectiva, reflexiva, independent, però sobre tot gran analista i profund coneixedora de la premsa escrita i per suposat no li prenen el pél. De pena
Valoració:2menosmas
Per Fines herbes, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord ODD, molt bona puntualització.
Valoració:2menosmas
Per Deslligat, fa mes de 10 anys
No hem de retallar, hem de tallar la corda que ens ferma a Espanya.
Valoració:3menosmas
Per ODD, fa mes de 10 anys
Yo creo que otra medida seria ahorrarnos todos lo que IB3 te paga por tu basura...
Valoració:-2menosmas
Per immundícies, fa mes de 10 anys
Deuen ser les que diu El Mundo, és a dir, calúmnies, que el senyor/a Seguim esperant contribueix a transmetre (fet que també és un delicte, o un pecat, o una baixesa, en tot cas).

Ell/a no t'ho podrà escriure, Pere Palou, perquè ni tan sols El Mundo ho diu (ja sabeu el lema d'aquest diari: "No permetis que la veritat t'espenyi un bon titular"). En Pere Muñoz (jo sí que el conec) cobra de les institucions quan la seva empresa fa feina per a les institucions, i els factura les feines que els fa.

I mira si hi està mal informada, aquesta persona, que es pensa que en Muñoz milita a qualque partit, quan fa temps que va deixar la política. A quin partit es deu referir, em deman?

PS: Si voleu llegir El Mundo, heu de saber distingir quan us prenen el pèl!
Valoració:0menosmas
Per Pere Palou, fa mes de 10 anys
Seguim esperant que signeu els comentaris amb nom i llinatges (els de veres, és clar!). Seguim esperant, senyor/a "Seguim esperant". Per cert, jo no conec en pere Muñoz, però en/na "Seguim esperant" (que no sé si el/la conec o no) pel que escriu en deu saber molt, i estaria bé que si sap tantes coses les escrivís i no ens deixàs als altres en la ignorància. Quines són aquestes tremendes subvencions que fan INCONCEBIBLES els escrits del senyor Muñoz?
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris