algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Nigul tòxic de xurreria

Les nou del vespre. A l'entrada de la Feria hi ha una espècie de macramé lluminós formant un arc de triomf, però en cutrelux, que recorda una peineta refulgent; l'estri il·lumina una xurreria, que està desèrtica, i el principi de l'únic carrer del recinte, que desemboca en una esplanada fosca, perfumada de pixum, perquè es veu que hi ha gent, empesa pels finos, que no té temps de comprimir la bufeta i l'amolla allà mateix. Llavors, al fons d'aquest bulevard, hi trobam tota una sèrie d'atraccions del ram, que acaben de proporcionar distinció al recinte, des d'on arriba el persistent so de sirenes embogides i de músiques de cotxes de xoc entremaliades i indesxifrables. Pertot arreu hi ha un nigul tòxic de fritanga que empapussa les pituïtàries, però sembla que la gent no ho percep, perquè balla amb l'energia de qui alena les saníssimes flaires hivernenques de la Sierra Morena. Això sí: enguany no totes les músiques que sonen per aquí són precisament flamenques.

Molts dels envelats anuncien a la porta que procedeixen de bars de copes i discoteques del passeig marítim i, de fet, hi posen des de "salsa" fins a "música disc"; però bé, aquest cronista cerca els arpegis del sud i, en sentir-los, s'interna dins d'una haima immensa on regna un gipsy-pop-lolailo-poligoner que enalteix la concurrència fins al paroxisme. N'hi ha que s'enfilen al tasser per ballar i d'altres que alcen els braços harmoniosament, en eternal coreografia de sevillana, i també n'hi ha que encargolen les mans des de la cadira i peguen estiradetes de cama, com per aixecar arrevatadament el vol dansaire d'uns imaginaris faralaes.

Enguany hi ha poca gent disfressada de Juanita Reina, però els que s'han decidit a exhibir la casta a través del vestuari sembla com si haguesssin arrabassat les cortines de la dutxa. Esgotada l'escena, evoc les excel·lències de les menjues típicament andaluses i cerc el lloc adient per satisfer la gana, però només hi ha un xibiu gallec, presidit per una cranca negrosa que sembla que ha sortit d'Alien Resurrecció. Malamanet ho tindran enguany els detractors d'aquesta iniciativa, perquè aquí, d'andalús, només hi ha el trespol, que podria assemblar-se al de la Calle de las Sierpes, però en el segle XIX, quan els taconeos dels veïnats aixecaven polsina. Sembla mentida, però avui dia no es fa res bé. Ni les impostures.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magdalena, fa mes de 10 anys
Te sent i ben sentida, Coloma, però entendre, el que se diu entendre, no gaire. Has comparat tu les dues coses. Jo et deia que no tenen res a veure. I reina, ja que m'has tractat amb aquesta categoria i no et mereixes menys, no sé quants d'anys hi dus tu, però en tot cas no saps quants n'hi duc jo. No em coneixes. I si jo et conegués, crec que me'n recordaria.
Per cert, Raimundo Lulio és Ramon Llull, Paloma.
Valoració:1menosmas
Per Coloma ll, fa mes de 10 anys
Cuando se atenta contra la formación del espíritu "nacional" de la farándula ¿escuece verdad ? pues ojito con lo que se dice ofendiendo por ofender al resto desde el título a la última línea. Creo que se puede decir lo mismo utilizando otro lenguaje. ¿O acaso no es lo suficientemente rica la lengua de Raimundo Lulio, Sr. Hs intercaladas?
Magdalena, no compares las plazas de ses ballades -con bares en su proximidad- a la explanada fosca q descriu molt bé l'articuliste. I del rest des berenar quan duguis molts d'anys, com duc jo, dins sa bulla dels grups de boleros ja em contaras, me sents i entens reina?
Valoració:1menosmas
Per Magdalena, fa mes de 10 anys
Coloma: no sé si saps "lo que se cuece" pels "balls de bot". Deduesc que no en tens ni idea. Per començar, no se diuen "balls de bot", sino que, en tot cas diríem "ball de bot". El ball de bot, Coloma, no és un lloc, sino un tipus de ball tradicional d'aquí.

Quan la gent vol ballar ball de bot, va a ballades, que es fan en places públiques de poble o bé de ciutat. La gent no sol anar-hi desfressada, sinó amb roba còmode per ballar. Potser algú beu alcohol, però el que més se sol beure és aigua. Els balladors no pixen allà on volen ni les ballades fan olor de xurreria.

No estic dient que el flamenc, com a dansa tradicional d'un lloc, no sigui important, ans al contrari, tots els balls mereixen respecte. Som balladora de ball de bot i li assegur que una ballada no té res a veure amb la Feria de Abril. No mescli ous amb caragols.

Tot dit.
Valoració:2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Més sobre la DECADÈNCIA evident de la feria de abril a ca nostra:

03 / 05 / 2010

"Ja n'hi ha prou de mentir!"

Rahola demana "que deixin d'inflar" les xifres de la Fira d'Abril atès que els organitzadors "ja us heu fet rics"
__________________________________________________
30 / 04 / 2010

El fracàs de la Fira d'Abril

Una periodista de TV3 proposa "que li canviïn el nom" davant la poca assistència i l'allau de llatins
______________________________________________________
Les notícies son a l'e-notícies.
Valoració:5menosmas
Per Sion, fa mes de 10 anys
Sra. Coloma: el meu padrí deia: "a un mul que ha llaurat tot lo dia se li pot permetre qualque raresa." Si vostè viu i treballa aquí és perquè venen aquests alemanys que tant sembla que la molestin. Si deixen de venir, ja veurà lo puta que ho passarem.
Valoració:10menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Molt bo, Raphel, la fina ironia teva de sempre definint de manera clara i valenta una situació cutre-espanyolista permesa, subvencionada i promocionada pels polítics de torn, que per un vot vendrien la seva bicicleta del combregar.
Valoració:4menosmas
Per Coloma, fa mes de 10 anys
Hay que ver los politones degradantes que salen por su boca ,Sr. Pherrer. Eso es el milagro español, señor, de lo mas variopinto, con sus pros y sus contras. Ignoro si conoce usted lo que se cuece por els balls de bot.
¿Para cuando un artículo sobre la calle de la cerveza del Arenal, en el mismo tono y con los mismos aromas?
Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris