algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Papa engrillonat

No hi ha cap país del món que no castigui la pederàstia com un crim de summa gravetat. Fins i tot alguns estats arriben a aplicar-li la pena de mort. Per altra banda, tots els codis penals condemnen els encobridors i els jutgen severament. Així, segons la justícia universal, els capellans, frares i bisbes que han abusat de menors són delinqüents i els superiors que els han amagat són encobridors.

El Papa actual ha estat exposat a cometre molts de crims d'ocultació, ja que com a president del Sant Ofici coneixia gairebé tots els expedients dels eclesiàstics acusats de pederàstia i estava obligat, per mor del càrrec, a fer complir el decret del Vaticà que obliga, sota pena d'excomunió, a mirar per l'honra de l'Església com a bé suprem per damunt la destrossa dels infants i l'obligació de complir les lleis universals.

Qualsevol altre procediment que no sigui l'acatament de les lleis civils, com reconèixer que són pecadors, demanar perdó i altres estratègies, només condueix a embullar la troca per intentar escapar de la justícia universal.

Per veure el Papa assegut davant un tribunal només falta un acusador amb proves i un jutge coratjós que vulgui tractar el Papa com qualsevol altre encobridor del crim més nefast de la humanitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Bonnín Segura, fa mes de 10 anys
Jaume, la raó et vessa¡ Sign les teves paraules una a una i et dic que molts semblants també les he escrites en el setmanari Sóller que és allà on fa quasi sis anys que hi col.labor a la meva secció:" Espai per la reflexió". Sigui qui sigui, ocupi el càrrec que ocupi, no pot quedar dins la impunitat qui ha silenciat un sol delicte (el papa en va silenciar molts) i quedar dins la impunitat. És precís i necessari com es feria amb qualsevol altre persona que cometés un delicte, que s'obri una investigació.
Valoració:0menosmas
Per Berenguer, fa mes de 10 anys
Com sempre, un deu, aquest gran home.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris