algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Un Primer de Maig singular

La festa dels treballadors se significà per l'escassa participació i la profunditat d'una crisi necessitada de solucions

El Primer de Maig celebrat ahir a Palma es desenvolupà marcat per dos fets. En primer lloc, la baixa participació, tenint en compte les circumstàncies: només 2.000 persones sortiren al carrer convocades per les diferents centrals sindicals. L'altre fet és molt més greu: les Balears travessen una conjuntura econòmica molt dura, amb una taxa d'atur superior a la mitjana estatal, ja de per si altament preocupant.

A l'Arxipèlag, quasi un de cada quatre treballadors no té oficialment feina. És esfereïdor. Això explica la duresa dels discursos pronunciats ahir pels líders sindicals, tot i que és evident que la immensa majoria dels aturats no sembla que tinguin gaires esperances que les centrals els arreglaran el problema.

L'inici de la temporada turística millorarà la situació, però tots els agents socials haurien d'intensificar els esforços, juntament amb el Govern i la resta d'institucions, per pal·liar les dificultats del moment. Les Balears han de cercar el seu propi camí per avançar cap a la recuperació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris