nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

Matas i la primavera

El jutge Castro ha contribuït notòriament a l'estat d'ànim dels illencs de cara a la percepció de la primavera, que, cronologies a part, de fet va començar ahir, dissabte, amb un dia saturat de llum daurada, amb una naturalesa que empeny per tots els ulls dels arbres i les plantes. Ja quasi no queden pètals als ametllers, però ara treuen aquell verd tendre de la primera enfullada, aquest verd que algú, un poeta o un cursi, ara no ho record, va comparar al primer amor. La flor de l'ametller és l'herald de la primavera, com diu Maragall a una poesia, és un avançament, una prefiguració de l'alegria que la Terra ens té reservada per a aquesta estació que començava ahir.

Per bé o per mal, la qüestió de Jaume Matas, el problema Matas, per entendre'ns -quina altra manera hi ha d'entendre Matas sinó com un problema?- projectava una influència notable en aquest cap de setmana, coronat pel diumenge dels Rams. El jutge Castro hauria pogut no donar-nos cap indici de les seves resolucions, i aleshores tant els amics de Matas com la gent escandalitzada pel cas segurament hauríem vist condicionada la nostra percepció de la primavera pels interrogants que caurien a plom damunt de la nostra, diguem-ne, consciència ciutadana. Ara no sabem en quina part farà seves les petiticons dels fiscals, però la retirada del passaport a l'expresident illenc i exministre d'Aznar constitueix un indici de la gravetat dels fets i de la seva qualificació. En retirar el passaport a Matas, el jutge Castro ens ha donat una informació que fa respirable aquest cap de setmana, perquè n'exclou l'opressió d'un excés d'incògnites.

Demà sabrem, si no hi ha res de nou, quin mapa traça el jutge per condicionar els moviments de Jaume Matas, que va ser honorable i dues vegades molt honorable abans de ser tan sospitós. Sense que la retirada del passaport equivalgui a una persecució en tota regla, el cas comença a presentar algunes semblances o equivalències amb el del senyor Roldán, perseguit per la Guàrdia Civil que just fins aleshores havia dirigit. La societat que ell governava s'ha mobilitzat ara, mitjançant l'Administració de Justícia, perquè respongui, si és el cas, per tot allò que hom li pugui provar.

La primavera, en fi, ha arribat després d'un temps de dificultats meteorològiques, de nuvolades polítiques i de tempesta judicial. Bé, ja la tenim aquí, i aquest primer cap de setmana se'ns ha lliurat amb un moderat entusiasme, com si ens prometés fer net de les inclemències hivernenques. Veurem si aquestes expectatives no es dissipen per mor d'una acumulació de baixes pressions. Però, ara per ara, carpe diem, quin solellet, el d'ahir...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorenç, fa mes de 10 anys
No era Judas ??, segons en Blai nostro.
Valoració:3menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys
Si és vera que gravar les converses d'un misser amb el seu client pot ser causa de nulitat, per què el jutge Caqstro tgragué a rotlo les gravacions? No ho entenc i, com que no ho entenc, no me'n fii.

salut

jbm
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris