nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

“Jaume en sap molt, d'imposts”

Record un míting del PP a l'Auditòrium de Palma, fa anys. Hi intervingué Rodrigo Rato, el famós vicepresident econòmic d'Aznar, format als EUA en Ciències Empresarials. Rato i Matas foren companys al Govern central. En el míting Rato donà una ditada de mel a Matas. Digué d'ell: "Jaime sabe mucho de impuestos". Eren els temps en què Matas havia proposat l'eliminació de l'impost de successions. Efectivament, és l'especialitat de Matas.

Primer oposità a subinspector d'Hisenda. Després entrà de tècnic a la Conselleria. Amb una pissarra i guix, era el que desxifrava les embullades fórmules que enviava Madrid per rapinyar fins a la darrera pesseta al finançament autonòmic. Matas ho duia tot pensat davant el jutge: justificà l'espectacular increment del seu patrimoni a partir de doblers sords, però en diferents exercicis fiscals. Impossible demostrar-li un delicte fiscal.

Com a màxim, algunes defraudacions, en part prescrites. Penalment: res de res. Diu que l'origen del bitlletó és privat: herències, estalvis, traspàs de l'elèctrica familiar... Ni un cèntim públic: ni malversació, ni prevaricació... Res. Però la clau és en un altre lloc: a l'edifici situat paret per paret amb el seu palauet: la Sindicatura de Comptes.

D'allà els fiscals s'endugueren fa temps diferents informes, entre aquests el del Palma Arena i el de la campanya electoral del PP. Ell diu que era cosa dels seus subordiants. Hi haurà comissió rogatòria a qualque banc dels EUA?

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris