nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Munar i companyia

Despús-ahir, a la presidenta d'honor d'Unió Mallorquina, presidenta executiva del partit fins al 2007, membre del seu consell polític fins fa pocs dies i presidenta del Parlament de les Illes Balears fins al passat 26 de febrer, elegida amb els vots de PSOE, Bloc, PSM-Verds de Menorca i Eivissa pel Canvi, se li va imposar una fiança penal de 350.000 euros per evitar anar a la presó, a més d'una de civil de 2,6 milions d'euros per fer front a possibles responsabilitats pecuniàries si fos declarada culpable.

Se l'acusa, atenció, d'un vertader enfilall de presumpte delictes, cadascun més greu que l'altre: malversar doblers públics, falsedats diverses, negociacions prohibides a funcionaris, suborns i delicte electoral. El mateix dia, al primer conseller de Turisme del Govern actual, presidit per Francesc Antich, Francesc Buils, se li imposaven 100.000 euros de fiança penal per evitar la presó, a causa de la imputació dels delictes de malversació de doblers públics, frau a l'administració i suborn, suposadament comesos en exercici de les seves funcions. Igualment, a l'empresari encarregat de la producció dels informatius d'IB3-TV, Jacint Farrús, la jutgessa li imposava 100.000 euros més, acusat dels mateixos delictes, a més del delicte electoral.

Això passava dimecres. Avui és divendres. Fins a l'hora d'escriure aquest article, ahir dijous horabaixa, no hi havia hagut cap ni una reacció política. Ningú no hi té res a dir. Únicament el director de l'ens televisiu, Antoni Martorell, digué ahir al Parlament -a la Comissió ad hoc- que la detenció i situació processal de Farrús no afecta gens la gestió de la cadena, com tampoc l'afectava -era "correcta" fins i tot- l'aportació d'Alfredo Conde, el director de producció externa de la televisió que està imputat en el cas Maquillatge i que dimití fa poc. Clar que no l'afecta. Afectaria, una situació igual, totes i cadascuna de les televisions públiques de la resta d'Espanya. Però aquí? Aquí no afecta res a ningú que tengui cadira.

Es veu que la doctrina Martorell és la que mola a tots els nostres polítics. Afectar? Per què hauria d'estar afectat ningú per haver tengut un enorme grapat de sospitosos de ser corruptes? Afectar el Parlament que la seva presidenta fins fa tres setmanes seria avui a la presó preventivament per (suposadament) ser corrupta si no fos rica i pogués pagar, quasi res, 350.000 euros (qui els té, encara que sigui amb avals bancaris?) de fiança? I per què l'hauria d'afectar, bon jesuset, si no passa res. Afectar el Govern, que Buils estigui com està? Buils, pensa Antich: meam, qui deu ser en Buils aquest...? A UM?

A UM m'has dit! Ni una paraula, no fos cosa... Tots els polítics i adherits deuen pensar que ens l'agafam amb paper de fumar. Per ventura tenen raó. No debades Mallorca és, com tothom sap, la Sicília sense morts. Per cert que no sé per què tothom ho diu, això, perquè algun cadàver sí que tenim a l'armari. El pitjor no és el que s'està coneixent, que fa oi, sinó el que vendrà. Vendrà gràcies als fiscals i jutges, no a cap ressort polític del "país" de la felicitat corrupta. Perquè si greu és el que sabem, com per escarrufar és el que tots imaginam i, sobretot, temem els polítics, sense distinció de color. Perquè tots (excepte ERC), al cap i a la fi, són o han estat Munar i companyia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Andalusia supera a Sicília. La corrupció de Andalusia aconsegueix més de 25.000 milions de euros per any.
Valoració:1menosmas
Per Crits, fa mes de 10 anys
Jo li demanaria, per favor, an aquest diari, que tengués una mica de consideració cap an es que escrivim aquí i no permetès per més temps que passi això que passa amb ses manetes de puntuació.

Tècnicament no té cap dificultat. És tant senzill com dotar a ses manetes des mateix mecanisme que protegeix sa puntuació dets articles. Per a una IP, un vot i pus.

Hi ha uns “corruptors” de manetes, clarament al servei de ses tessis “propagandistes” d'Unió Mallorquina, que no se conformen amb opinar –i embullar- sinó que a més se dediquen a maltractar tots es comentaris que no són de sa seva corda carregant-los de manetes vermelles, i de verdes es que els hi van bé.

Pareix que aquesta gent, i companyia, han confós aquets espai amb una cosa pròpia, amb un lloc que els hi pertany… i així dèu ser si es segueix permeten que mos maltractin d'aquesta manera.

Crec que podeu entendre que no és gens agradable veure sotmeses an aquest maltracte totes ses opinions que amb ànim constructiu escrivim aquí. I que mos desanima a participar an es que ja sabem que serem tractats d'aquesta manera.

Vos demanaria, per favor, que hi posassiu remei –no vos costa res- o que, sinó, eliminassiu ses manetes de puntuació.
Valoració:3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Independència del poder judicial ja!
Valoració:0menosmas
Per Crits, fa mes de 10 anys
Joan, són molt aclaridors es comptes que fas an es teu comentari. Gràcies.

Però crec que t'has deixat una cosa. S'hi haurien d'afegir ets interessos.

I ets interessos no se poden comptar en doblers. Ets interessos són sa formació des nostres fills, sa nostra salut, uns mitjans de transport mínimament decents, sa cohesió social, es prestigi com a societat capaç...

Mos han robat sa política. Ses polítiques que havien de fer que fóssim competitius dins aquest món global. Te pareix que es CEDEIB degué ajudar gaire a reforçar s'indústria balear a s'exterior?

Mos han robat s'assistència an es nostres vells. Te pareix que deguèren posar gaire esment en crear un bon sistema d'atenció a sa vellesa qui només estava preocupat en organitzar dinars multitudinaris per veure si els hi arrancaria quatre vots?

Mos han robat uns mitjans de comunicació que ajudàssin a fer-mos una societat oberta, informada, plural, culta i adulta, que mos cohessionassin com a poble. Basta veure es nivells d'IB3… i d'aquest diari, per a no anar més lluny.

Mos han robat una administració eficient. La mos han deixada carregada de càrrecs inutils. L'han engreixada de personal innecessari només amb per a engreixar sa seva xarxa clientelar. Una adminstració mancada des necessaris mecanismes de control, mal preparada, mal organitzada, que seguim pagant entre tots.

Mos han robat una política que preservàs sa bellesa des nostre paisatge i des nostre estil de vida. Han malmenat es territori fins a s'extenuació.

No s'han aturat a davant res. Mos ho han robat tot.

I continuen…


Valoració:-18menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys
Miguel Pajares: Encara no has sortit de la gabia mediatica espanyola?
Valoració:9menosmas
Per Jordi des Racó, fa mes de 10 anys
Miguel Pajares,
La Sra Rosa Díez diu que "Baleares es sinónimo de corrupción y despilfarro". Tu dius que "Mallorca és, com tothom sap, la Sicília sense morts". És que a Madrid no hi ha lladres? Com és que no insultes mai espanya quan hi ha casos de corrupció a la "villa i corte"?
No sé què esperes a anar-te'n amb els del Circo Balear. Volia dir amb el Culo Balear, bé tant té.
Valoració:8menosmas
Per Bernat, fa mes de 10 anys
Esquerra va ser l'unic partit que va dir basta i va deixar les cadires i el sous i es va vestir de dignitat. Com a partit Esquerra no esta a cap area de gestio de govern. I jo com a militant no en puc estar mes orgullos
Valoració:-5menosmas
Per A.L.M., fa mes de 10 anys
Haver tingut tractes amb un delinqüent, sense saber que ho era, no és motiu per ésser blasmat. Com tots els votants que de bona fe votaren aqueixs polítics ara imputats o condemnats. Aquells que sí podem blasmar són els qui sabent de quants de punts es calçaven aqueixs individus i indivídues els votaren i encara els tornarien a votar! Els qui això han fet i si en tenen l'oportunitat tornaran a fer, són corruptes en potència, i els agradaria poder participar en la gran disbauxa delictiva.
Valoració:3menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys
En Payeras sembla que és l'ataveu d'El Mundo dins el Grup Serra. En Pedro J. Ramírez diu que Mallorca és mafiosa perquè, vist des de Madrid, totes les illes són mafioses. En Payeras també diu com en Matías Vallés que "Mallorca és una Sicília sense morts". A En Payeras ja només li falta dir que l'editor mallorquí que edita el diari on ell escriu, Pere Serra, també és un "mafiós".
Valoració:-4menosmas
Per Andreu, fa mes de 10 anys
La diputada Esperança Marí es va presentar per Eivissa pel Canvi en coalició amb en PSOE, no és una diputada d'ERC
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris