nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Turisme i escàndols

Continua l'escalada de detencions. En aquest cas un altre exconseller de Turisme, Francesc Buils. A hores d'ara, resulta impossible predir com acabarà la investigació de la Fiscalia i els jutges. Allò segur és que després s'haurà de fer una gran capanya per recuperar la imatge de les Balears. Lligar tant corrupció i turisme no és gens bo per a l'Arxipèlag. Ja s'ha perdut, probablement per sempre, aquell vell arquetip de Mallorca entesa com l'illa de la calma. Ahir, els telenotícies estatals parlaren extensament de les Illes, presentades gairebé com a marc de brutor. De totes maneres, l'important és que s'esbrini tota la veritat, que es vagi fins al final en totes les actuacions. Després de tantes accions judicials, tot ha de quedar ben aclarit. Ha de quedar molt clar que és una acció dels tribunals. Aquest desastre no s'ha de concebre com una victòria política d'uns i una derrota dels altres, sinó com una investigació tècnica destinada a depurar responsabilitats concretes.

En tot cas, Unió Mallorquina, el partit que havia aconseguit manternir-se com a frontissa durant lustres i que ha estat decisiu per als canvis polítics més importants des de l'any 1995, es pot trobar aviat en una situació desesperada. En aquests moments, resulta molt difícil pensar que pugui obtenir uns resultats mínimament acceptables en les eleccions de 2011. El president actual, Josep Melià, haurà de fer esforços extraordinaris per intentar mantenir el rumb de la nau. Des de l'absolut respecte a les investigacions judicials i de la Fiscalia s'han d'esperar esdeveniments. El cas Inestur s'ha produït durant l'actual etapa de Govern. Qui en serà el beneficiari polític? El temps ho dirà, encara que tot hauria de quedar reduït a actuacions personals, perquè les idees no delinqueixen.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, fa mes de 10 anys
PROFESSIONALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I CORRUPCIÓ


DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA

El proper dia 20 de març, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista farem palesa als carrers de Palma la nostra indignació pels nombrosos escàndols de corrupció que esclaten contínuament a les nostres Illes, especialment els que suposen el saqueig i malversació de fons públics, que ha caracteritzat una manera de fer política durant molts anys, a les Balears.


Creiem que la manifestació de dissabte que ve, pot ser un punt d'inflexió en la consciència ciutadana, a partir del qual els especuladors i els polítics corruptes potser no comptaran amb la tolerància o passivitat d'importants sectors de la població illenca, davant la gestió de la cosa pública i de la política, passivitat que sens dubte ha estat fins ara un element necessari perquè aquests casos de corrupció es poguessin produir.


Els interessos del sistema capitalista, vertader rerafons de la corrupció econòmica i política, i font inesgotable de privilegis per a uns pocs a costa de l'exclusió de molts, ha de menester que la gestió de les administracions públiques sigui realitzada per polítics professionals, i no l'interessa gens que els ciutadans i els treballadors intervinguin i participin activament. Ells saben, i nosaltres també, que la corrupció té el millor caldo de cultiu en la foscor i en el vedat tancat dels interessos dels professionals de la política. Per tant, el monopoli de la política en mans d'aquests professionals duu directa o indirectament a la corrupció.


En RG-EA entenem que la corrupció no només compren la delinqüència prevaricadora i el saqueig dels fons públics. Entenem que també hem d'identificar com a corrupció les polítiques que han afavorit els interessos dels especuladors, i d'aquest capítol, a més de l'escandalosa història de PP i UM, tampoc no són innocents els partits polítics de l'actual pacte de govern, PSOE i BLOC, ja que, a més de pactar amb la dreta d'UM, han pres decisions contràries als seus compromisos electorals, i a favor dels corruptes i especuladors: recordau Son Espases, IB3, la política hotelera o el Pla de Carreteres de Mallorca, sense oblidar altres episodis insultants, com la decisió de l'Ajuntament de Palma de mantenir el monument feixista dedicat al “Crucero Baleares”.


La participació directa de la gent treballadora i de la ciutadania en els assumptes públics és la millor manera de prevenir la corrupció política i econòmica. Sense la rebel·lió ciutadana contra aquest estat de coses, no cal parlar de democràcia. Per això, des de RG-EA animam a participar activament en la protesta del proper dia 20 de març, i ens manifestam disposats a sumar esforços amb altres entitats socials i polítiques, a promoure activament la participació ciutadana, tot amb l'objectiu d'aprofundir la democràcia, lluitant contra els privilegis inherents al sistema capitalista i a favor del drets dels treballadors i treballadores, de la ciutadania i del nostre poble.


Mallorca, març de 2010.


Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
patriota, que ets de doiut.

El beneficiat polític serà el bipartidisme, que ja tenia un lloc protagonista en aquestes illes. El bloc no és més que una comparsa, ja se sap.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris