nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

No vagi per dit

Munar, Nadal i els testaferros
En cercles jurídics es considera que el que pot fer més mal a Maria Antònia Munar a l'hora de defensar la seva innocència és el fet que en el cas Maquillatge existeixin dos testaferros. Un, Miquel Sard, ha declarat que ho era de Nadal. L'altre, Víctor García, és acusat de ser-ho de Munar, però aquest ho nega i diu que també ho era de Nadal. Tanmateix, segons alguns juristes, "tècnicament això és molt difícil de defensar. Per què Nadal volia dos testaferros? No li'n bastava un?".

La normalització lingüística
Ara que José Ramón Bauzá s'ha mostrat contrari al decret de mínims i ha sembrat dubtes sobre la unitat de la llengua, en ambients polítics ja es parla de la necessitat que el Govern impulsi una forta campanya de normalització lingüística. Fins ara no s'han duit a terme iniciatives espectaculars en aquest aspecte. Se sap que el Consolat, fins ara, no era partidari de pitjar l'accelerador en l'aspecte lingüístic.

Diferències dins el PP
Des de fa temps, sectors del PP lligats sobretot al pobler Jaume Font i a l'inquer Pere Rotger ja havien fet saber tant a José Ramón Bauzá com a Carlos Delgado que és una gran errada dur la qüestió lingüística a la primera línia de la pugna política. És possible que aquest posicionament es faci edificadament i discretament més fort les pròximes setmanes.

"Jaume Matas vindrà"
Sectors del PP que eren pròxims a Jaume Matas quan era president del Govern han tornat a expressar aquests dies la convicció que "vindrà a Palma i defensarà la seva innocència". Per aquestes persones, "els que diuen que quedarà als Estats Units ho fan sense cap fonament".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Oliver, fa mes de 10 anys
Que en Bauzà vulgui renegar de la llengua i escriure "Bauzá" no ens obliga a la resta a renegar-ne també; per tant, ell que escrigui malament aquesta paraula, però nosaltres escriurem Bauzà.
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Em sap greu contradir a alguns, és Bauzá, no oblideu mai que és Mallorquí qui ho vol ser no qui ha nascut. I en Bauzá no vol ser Mallorquí, com tants del PP.
Valoració:6menosmas
Per à, fa mes de 10 anys
Dissabte (13-3-10) va sortir, a dBalears de paper, un article molt interessant, com tots, de Gabriel Bibiloni sobre aquest tema.
Valoració:1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Aleshores, per què sempre s'ha escrit Gabriel Cañellas i no Canyelles? Probablement perquè s'interessat, que parla en castellà an es seus fills, li agrada Cañellas. Idò en Bauzá també. Allò greu és quan algú, com vaig llegir a un comentari anònim a s'edició digital des Diario de Ibiza diga Bernardo Juan per a referir-se an en Bernat Joan. Perquè en Bernat és Bernat aquí a la Conxinxina, com en Josep Lluís Carod-Rovira
Valoració:0menosmas
Per una del carrer, fa mes de 10 anys
Els comentaris sobre el llinatge de José Ramon Bauzá són del tot reals, però hem de tenir en compte el dret a RENEGAR de les pròpies arrels que tothom té. Ara bé, el que NO es pot comportar és que el senyor José Ramon Bauzá vulgui que la resta de mallorquins acabem RENEGANT COM ELL de la nostra llengua, identitat i cultura. Que molts n'estam molt satisfets i altres hi estarien si partits com el seu no fessin feina en contra d'aquesta satisfacció tan sana.
Valoració:14menosmas
Per DCVB, fa mes de 10 anys
BAUSÀ
Llin. (escrit també Bauzà i Bauçà) existent a Barc., Cast., Llíber, Margalef, Xixona i Mallorca.
Etim.: sembla esser una forma paral·lela a la cast. bausán, 'beneitó', que, segons Corominas DECast, es derivada del radical bab expressiu del balbuceig. Però també pot venir del cognom occità Baussan o Balsan, que significa '(cavall) de peus blancs'.
Valoració:4menosmas
Per Oliver, fa mes de 10 anys
No és Bauzá, és Bauzà
un llinatge català.
Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Jaume Font, Pere Rotger i altres mallorquins del pp han de fer veure al seu partit que no es pot JUGAR demagògicament amb la identitat dels mallorquins i que no s'hi pot anar en contra sinó al contrari.

Valoració:6menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 10 anys
Falten vuit dies perque en Matas compareisqui als jutjats.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris