nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

No n'aprendran mai

Ara que les enquestes són favorables als populars, ara que poden ser els grans beneficiaris electorals de la crisi econòmica, el PP de José Ramón Bauzá no ha tingut cap altra idea que armar la guerra lingüística i voler discutir un fet científic inqüestionable com és la unitat de la llengua catalana. Els seus antecessors dels anys vuitanta i noranta, amb Gabriel Cañellas al capdavant, foren molt més hàbils: feren una llei de normalització lingüística i fugiren d'uns enfrontaments estèrils sobre el català, en els quals no hi tenien res a guanyar i sí molt a perdre, començant perquè els diguessin ignorants. Però ara hi tornen, caparruts i cecs. És que aquest país no pot tenir pau? És que sembre hi ha d'haver enfrontaments, guerres polítiques, ganivetades, escàndols i, per rematar l'ase, batalles lingüístiques inútils? És que hem tornat tots bojos?

Lògicament, el Bloc ha agafat tot d'una la bandera de la unitat de l'idioma, com no podia ser d'una altra manera. Ha complert el seu deure amb notable rapidesa de reflexos. Les ineptituds del PP estan duent així la confrontació al terreny que convé a l'esquerra: la un temps indiscutida i consensuada normalització lingüística. En comptes de sumar, als actuals dirigents conservadors sembla que els interessa més restar. Negar un fet científic, o posar-hi tots els entrebancs que es puguin, fa rialles, demostra que no tenen un model social clar i definit i que només es mouen per interessos conjunturals. I això és l'antesala del fracàs, de no entendre la nostra societat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lina, fa mes de 10 anys
"""sembre hi ha d'haver enfrontaments, guerres polítiques, ganivetades""",

urooooo quins disparats
Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys
Encara que no exercesqui de català, el seu llinatge ho és: Bauzà i no "Bauzá".
Valoració:1menosmas
Per boges, fa mes de 10 anys
sí, ens hem fet boigos
de part deles boiges
Valoració:0menosmas
Per a ca meva catalá, fa mes de 10 anys
Endavant amb la catalanitat de la llengu, el PP sempre es igual... Suport total a la llengua catalana, í començant la tasca per nosaltres mateixos a les nostres families, amics, companys, escoles etc. No ens han de fer desapareixer.......... I que dirá en Font i en Rotger ara?
Valoració:9menosmas
Per En Xafú., fa mes de 10 anys
Només els preocupa destruir la Mallorca nostra, culturalment i fisicament, i robar tot el que puguin. Això són els polítics del PP.
I no barataran mai!
Valoració:7menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 10 anys
Aquets pperos volen seguir el modèl valencià, blavero. Aqui han vist que per Valencia els ha donat bon resultats i en prenen mòstra.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris