nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

El que no diu el PP

El PP posa tots els motors en marxa per tirar endavant un discurs cada vegada més catastrofista, amb la intenció final de guanyar les eleccions. Les municipals i autonòmiques del proper any i també, com se suposa, les generals. L'estratègia conservadora no té nom, però sens dubte és eficient. Se centra a dir que tot va malament. Fixin-se que ni una sola cosa positiva, ni un mil·límetre d'actuació política, ni d'en ZP ni de n'Antich, és considerat com a passable. Tot es presenta com un desastre, un desgavell d'improvisacions i de mala política, amb la finalitat d'explicar que ells, els que més en saben, seran els únics capaços de sortir de la situació. Aquesta idea del PP està donant resultat: els sondeigs indiquen que els conservadors van guanyant terreny als socialistes, i fins i tot s'ha comentat que aquí, a Balears, el PP arrasaria si es convoquessin eleccions.

Aquest és el plantejament que tenen els populars: Antich ha de dimitir o convocar comicis, perquè intueixen que el triomf és proper. El mateix passa a la política estatal: Rajoy ja es veu amb una cama a Moncloa, guanyador total de les eleccions generals del 2012, mentre l'assetjament al Govern central no cessa. De res serveixen les mesures que s'han posat en marxa, tant des del Govern central com des de l'autonòmic, per fer front a la crisi: per al PP tot és insuficient, tot està mal fet, tot és una desfeta absoluta. La contrapartida que aporten, emperò, és clara: res! No aporten res de nou! Les seves receptes són sempre les mateixes: que si s'han de davallar impostos, que si s'han de retallar les despeses públiques, que si s'ha de reformar el mercat laboral.

Però, atenció, perquè el que de veritat fa por dels conservadors no és el que diuen, sinó, justament, el que no volen dir amb claredat els populars. No volen dir amb claredat, tal vegada, que reduiran les ajudes socials, que faran més flexibles les contractacions, que finalment no podran davallar els impostos tal com prometen per activa i per passiva, que estan visceralment en contra de les lleis de benestar i d'avanç social. Que, en definitiva, la dreta extrema pot marcar la pauta política. A Balears les mostres són indicatives: José Ramón Bauzà, guanyador del congrés conservador, s'ha hagut d'empassar plantejaments molt reaccionaris d'en Delgado, en particular tot allò que afecta la naturalesa de la nostra llengua i de la seva aplicació.

I ha adoptat aquestes idees, el senyor Bauzà, com a eixos de treball en un possible govern conservador. La normalització lingüística es tirarà enrere, ja que, segons Delgado (i Bauzà no ho ha desmentit), la llengua que s'ha de normalitzar és el castellà que, segons ell, es troba en desavantatge. Perles com aquestes són les que haurà de posar en el seu collaret o polsera el senyor Bauzà, si vol comptar amb el suport d'un terç del PP. Genera temor pensar que aquesta gent, amb aquestes idees preconstitucionals i preestatutàries, puguin guanyar i governar.

El vent sembla bufar-li de popa, al PP. Fins i tot els seus casos evidents de corrupció han quedat com arraconats. També ha estat visible que els casos d'UM s'han promocionat pertot arreu, donant a entendre que a Balears només els nacionalistes han comès delictes. No s'hauria d'oblidar que a la legislatura passada el PP s'endugué la palma dels casos de corrupció, revelats a la present legislatura, i que, per tant, caldria posar tothom en el seu lloc. I parlant de posar tothom en el seu lloc: lamentables, les declaracions de Rosa Díez dient que Balears és la capital de la corrupció, amb unes expressions i arguments que donaven a entendre que aquí, a Balears, tots som corruptes. Tan lamentables com si qualcú enflocàs a la senyora Díez que Bilbao és la capital del terrorisme, una expressió que ben segur no li agradaria gens. Caldria que els dirigents polítics no venguessin, per un grapat de vots, determinats missatges que ofenen més que informen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris